Pacte de Ciutat per la Salut

Cerca articles

E.g., 27/10/2020
E.g., 27/10/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 15/02/2017

Dimecres passat, amb la signatura del Pacte de Ciutat per la Salut, vam fer un pas decisiu per consolidar l’Hospital Universitari de Sant Joan com a peça clau del sistema públic de salut a casa nostra.

La signatura del Pacte de Ciutat per la Salut és resultat del compromís que les tres forces polítiques que donen suport al govern —PDCAT-CiU, ERC-MES-MDC Avancem-AM i Ara Reus—, més el PSC, vam assumir davant de la ciutadania al Ple extraordinari del passat mes de novembre. Ja llavors vam expressar que aquell acord era obert a la resta de grups polítics i que treballaríem per assolir el màxim consens. Ho hem fet: hem treballat, totes i tots, amb l’impuls de la Regidoria de Salut, per avançar en aquest camí, i el document que vam signar dimecres va sumar també la voluntat de treball i els esforços del PPC i Ciutadans. Malgrat que no s’ha assolit el consens amb les set forces polítiques representades al consistori, crec que hem de posar en valor els resultats. D’una banda, perquè més enllà de les discrepàncies i de les visions particulars, hem assumit plenament la responsabilitat de vetllar pels interessos de la ciutat, i de l’altra banda perquè la voluntat de consens i de diàleg, des d’aquesta premissa de posar en primer lloc els interessos col·lectius, continuarà oberta en el desplegament dels acords a què ens obliga el document.

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, com a institució al servei de les persones, ens ha permès gaudir d’una assistència de proximitat al llarg de molts anys. Però avui es troba en una situació difícil, fruit de diversos factors i circumstàncies. Per això, per resoldre aquesta situació, mantenir la voluntat de servei de l’Hospital i garantir la viabilitat del projecte sanitari que representa, calia recuperar el consens ciutadà que el 1981 va permetre impulsar la renovació i modernització de l’Hospital. És a dir, calia ratificar el paper de l’Hospital com a element estratègic de ciutat, per al creixement econòmic i la vertebració del territori.

És aquest l’objectiu del Pacte de Ciutat per la Salut: reafirmar el compromís que Reus va formular fa més de 30 anys per repensar l’Hospital en el moment present, fer-lo sostenible en tots els sentits i que sigui capaç de donar resposta als reptes que l’atenció a la salut planteja al s. XXI.

D’aquí la necessitat del consens, per definir una direcció política compartida entre tots els grups, amb la complicitat de les entitats i les institucions ciutadanes que també s’han adherit al Pacte, que permeti preservar el prestigi de l’Hospital i dels seus professionals, que dia a dia demostren el seu compromís amb els usuaris, i vetllar per una gestió transparent i de màxima eficiència. Tot, amb la certesa de donar compliment al desig de la ciutadania en un aspecte clau com la salut. És aquest el compromís que vam expressar dimecres amb la signatura del Pacte i des del qual encarem el futur de l’Hospital.

Des d’aquí vull reconèixer l’esforç i la generositat de totes les persones que han fet possible aquest gran acord per a la ciutat i per al territori.

Carles Pellicer i Punyed
Alcalde de Reus

 

 

 

Běžecké tretry Nike

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.