Reus: apostes i oportunitats

Cerca articles

E.g., 03/12/2020
E.g., 03/12/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 10/05/2012

njuntura actual ens obliga a replantejar-nos moltes coses. Som en la cruïlla d’un canvi de cicle que ha fet evident que cal renovar molts plantejaments: per consolidar l’espai que tradicionalment ha ocupat la ciutat i perquè la crisi castiga tots els sectors i cal trobar sortides al nostre potencial, amb el capital humà en primer terme. S’imposa l’aposta per la innovació i la recerca, pel treball en xarxa, per la necessitat de construir un discurs que ens projecti a escala mundial.

L’àmbit de les TIC és un d’aquests grans espais de projecció, associat a la prestació de serveis a diversos sectors i associat també a la creativitat i al talent per impulsar indústries com l’audiovisual. Com ho és també la indústria agroalimentària, un altre motor potent que avui té dos grans camins per córrer: en relació als productes funcionals en l’àmbit de la nutrició i la salut, i en relació als productes de qualitat amb el valor afegit de la identitat i el paisatge. Dues apostes sòlides i de llarg abast que tenen com a terreny de joc el Tecnoparc, on té la seu un altre equipament amb vocació de ser aparador i catalitzador de sinergies: l’espai de Fira Reus, avui amb una visió de negoci adaptada als requeriments d’un mapa firal i congressual altament competitiu i compromès amb l’exigència.

És un exemple clar del paper que ha assumit l’Ajuntament com a agent actiu en la dinamització econòmica. Una tasca que s’expressa també en la reformulació de l’Àrea de Promoció Econòmica, amb una regidoria potentíssima que aplega les polítiques relacionades amb la innovació, l’empresa i l’ocupació, i que ha d’impulsar el treball coordinat entre els agents locals des d’una visió arrelada a les necessitats i les voluntats del territori. Un territori al qual Reus vol donar servei aprofitant el potencial de la seva situació estratègica en els corredors logístics, amb infraestructures com l’aeroport i plantejaments novedosos com el del Mercat del Camp, on fa pocs dies iniciàvem una nova etapa de la mà d’una empresa local, Licores Figuerola, i el seu cash & carry Komkal. Un objectiu on comptem amb la capacitat d’empreses líders i emprenedores i amb la voluntat de transferència de coneixement de la universitat, una universitat —la URV— que aquests dies posava xifres a la seva aportació al territori en l’estudi “El poder de les idees”.

El comerç i el turisme, pedres de toc de l’activitat econòmica de la ciutat, són igualment espais on innovar, posant en valor el fet innegable que comprar a Reus és una experiència que poques ciutats poden oferir. Una experiència amb el segell de la qualitat i el saber fer dels comerciants, capaços de crear xarxa per promocionar la seva oferta, que s’afegeix a l’oferta general de la ciutat en cultura i oci i que a partir d’ara es promocionarà amb aquesta visió d’experiència única i singular des de l’Agència Reus Promoció, un instrument que pren el relleu del Patronat de Turisme i Comerç per amplificar encara més l’atractiu de la ciutat.

És una part del que tenim entre mans, del que ens ocupa en el que, juntament amb les polítiques socials, és la gran prioritat de l’actuació del govern: la dinamització econòmica. Un objectiu que impulsem des del treball conjunt i l’entesa, plantejant el desenvolupament i l’activitat econòmica com una oportunitat de generar projectes professionals i de vida, benestar col·lectiu i cohesió. Un projecte per a una ciutat que vol mantenir-se fidel al seu caràcter —obert, emprenedor, creatiu— i que està decidida a ser protagonista del seu futur. 

Carles Pellicer i Punyed
Alcalde de Reus
Maig de 2012

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.