Transparència, eficàcia i austeritat. Eficàcia de Govern.

Cerca articles

E.g., 03/12/2020
E.g., 03/12/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 2/02/2012

ue l’11 de juny el govern que encapçalo va assumir la màxima responsabilitat política al capdavant de la ciutat hem posat rumb a una manera diferent de fer les coses. Una manera de fer que vam voler deixar ben clara des del primer dia amb l’assumpció com a consigna de treball d’una triple exigència: transparència, eficàcia i austeritat. 

No era un objectiu fàcil i no ho ha estat, però aquesta consigna ha orientat clarament totes les decisions que hem pres en aquests mesos de treball intens. Després de molts anys de funcionament municipal a partir d’un model de gestió i d’una visió particular de com calia gestionar els recursos públics, ens calia primer conèixer a fons la situació real del consistori i de l’entramat d’empreses municipals que en depenen. Això, afegit a la delicadíssima situació econòmica i financera de la institució i al context general de crisi, ens va obligar a adoptar, com a primeres mesures urgents, l’inici dels treballs d’auditoria dels comptes municipals i els primers passos del procés de transformació d’Innova amb l’aprimament de l’estructura gerencial de les societats municipals. Dues mesures amb les quals quedava clara la nostra ferma voluntat de canviar la manera de governar i de donar-ne compte a la ciutadania. 

En els darrers dies hem pres noves mesures igualment significatives amb les quals hem posat punt i final a unes setmanes de turbulències que han convertit l’Ajuntament en tema d’actualitat als mitjans de comunicació, cosa que ha amoïnat molts ciutadans i ciutadanes i que lamento profundament. Així, hem nomenat un nou director de Fira Reus, hem fet públiques les retribucions salarials dels directius de les empreses municipals, s’ha reestructurat el govern amb el relleu d’un regidor, s’ha donat un cop de timó des de Tecnoparc Reus SA i s’ha nomenat un nou gerent d’Innova i de Serveis de l’Ajuntament. Moltes de les decisions que hem hagut de prendre al voltant d’aquests temes no han estat fàcils, en algun cas han estat fins i tot doloroses, però han estat decisions necessàries que, lluny de la demagògia, davant la realitat municipal que ens hem trobat, hem assumit des del convenciment que el que estava en joc era la credibilitat de la institució, una institució democràtica que treballa al servei de la ciutadania i que és mirall de la ciutat dins i fora dels límits del municipi. Una institució democràtica que ha de ser comandada no només des de la més estricta legalitat sinó des d’uns comportaments ètics irreprotxables. 

En uns moments com els actuals, en què calen esforços de totes i de tots per superar els reptes i projectar la ciutat cap al futur, no ens podem permetre cap marge de dubte i encara menys d’error que pugui repercutir en la confiança mútua entre administració i ciutadania. Aquesta és la nostra responsabilitat, la d’un govern que té clares les seves obligacions i quin ha de ser el camí a seguir, un camí que anem desbrossant per avançar des de la triple exigència que vam expressar el primer dia: transparència, eficàcia i austeritat. 

Carles Pellicer Punyed

Alcalde de Reus 

Febrer de 2012

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.