Un projecte de ciutat que suma (II)

Cerca articles

E.g., 03/12/2020
E.g., 03/12/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 29/02/2012

stat del que exposava ara fa uns dies en la primera part d’aquest article, el que anomenava “la política del present”, des del govern de la ciutat estem impulsant també projectes de més llarg abast que vertebren la idea de Reus que tenim al cap. Un Reus possible que conté les traces del que la ciutat ha estat històricament: una ciutat emprenedora, creativa, dinàmica i conscient del seu paper de referència per a un ampli territori.

Els treballs que s’estan duent a terme al voltant del POUM són una de les pedres de toc d’aquest projecte. Volem una ciutat metropolitana, ben connectada amb els corredors que articulen aquest espai privilegiat entre Catalunya i el País Valencià. Una ciutat que ha de redibuixar-se per dins, que ha de revisar a la baixa les previsions de creixement en sòl residencial i que ha de crèixer en sòl industrial; una ciutat cohesionada, que revitalitzi àrees, barris i zones comercials i preservi el conjunt del terme i el faci accessible, amb noves centralitats, amb un teixit comercial urbà que vagi més enllà del tomb de ravals, amb habitatge de lloguer assequible...

Sobre aquest mapa físic s’han de fer realitat altres projectes igualment substancials: una nova agència de promoció que prengui el relleu del Patronat de Comerç i Turisme per impulsar de manera unitària tota l’oferta de la ciutat en matèria cultural, turística, d’oci i comercial; l’aposta per nous sectors d’activitat econòmica, com el que al voltant de les TIC s’està concretant al Tecnoparc amb epicentre al CEPID; amb nous estudis universitaris; amb més participació ciutadana i una administració més propera gràcies al futur desplegament del model d’organització administrativa derivat del Règim de Municipi de Gran Població; una ciutat potent en polítiques actives d’ocupació ajustades a les necessitats del teixit productiu; amb una agenda cultural de referència, que acollirà fites destacades com la celebració de l’any Fortuny el 2013 o de l’Any Prim el 2014; que consolidi l’esport com a marca amb una futura ciutat esportiva a l’entorn de l’estadi municipal... 

Hi ha projecte, hi ha model i hi ha convicció i capacitat per tirar-lo endavant. La conjuntura econòmica ens obliga a replantejar alguns terminis, a ajustar partides i esmolar l’enginy, però no a canviar el rumb, ni molt menys a renunciar al viatge, que farem amb la col·laboració de tothom que s’hi vulgui afegir. Perquè aquest és un projecte de ciutat que suma, pensat per actualitzar els valors col·lectius que defineixen la nostra identitat com a reusencs i reusenques i que al llarg de la història ens han permès consolidar una posició d’avantguarda. Els valors d’un Reus que, malgrat les dificultats i les incerteses, està preparat per assolir noves fites.

Carles Pellicer Punyed
Alcalde de Reus
Març de 2012

 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.