Una gran aposta de futur

Cerca articles

E.g., 23/10/2020
E.g., 23/10/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 19/03/2018

L’aposta pel coneixement és un projecte de futur que obre la porta a l’actualització, en un entorn marcat per altes exigències de qualitat, dels valors del territori. Apostar pel coneixement vol dir establir sistemes de treball en xarxa entre la universitat, els centres de recerca, el teixit productiu, les institucions i els agents econòmics i socials per potenciar projectes basats en la innovació, la qualitat i la proximitat al territori i a les persones, i vol dir també articular mecanismes de cooperació i inversió que els facin posisibles.

Des de Reus, aquesta aposta s’ha concretat al voltant de dos sectors especialitzats: el de la nutrició i la salut, i el de les TIC. En el primer cas, actualitzant la nostra tradició com a productors i distribuïdors agroalimentaris per avançar cap a un model basat en els productes de valor afegir. En aquest sentit, hem treballat per fomentar la coordinació entre serveis científics i tècnics, atraure inversions i donar suport a les empreses locals. L’existència del Tecnoparc com a espai obert als operadors científics (la URV, l’Hospital Universitari Sant Joan, l’Institut Investigació Sanitària Pere Virgili, Eurecat-Tarragona, Cos, etc.) i els vivers d’empreses de REDESSA, amb els serveis auxiliars de l’edifici Tecnoparc, responen a aquest objectiu.

En el cas de les TIC, l’aposta es concreta a través de TICSUD.CAT, una associació impulsada pel sector públic i liderada pel sector privat, que té com a objectiu contribuir a la competitivitat en la cadena de valor del sector al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. Entre les línies de treball que s’han posat en marxa hi ha l’establiment de sinergies entre les empreses per generar dinàmiques de cooperació, establir relacions comercials i impulsar grups de treball que desenvolupin nous projectes, com els que ja funcionen des del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci i en relació a les smart cities. La formació i la captació de talent i  d’ajuts a la innovació són una altra línia d’activitat, així com la projecció internacional.

Tot això seria impensable sense l’existència de la URV, el seu enorme potencial i el seu compromís amb el territori. El projecte Catalunya Sud, Regió del Coneixement emmarca la dimensió exacta d’aquest compromís i de la capacitat de la Universitat, amb la participació activa dels agents del territori, de projectar, des d’una escala superior a l’estrictament local, hipòtesis de futur avalades pel coneixement de la realitat, la voluntat de transferència de coneixement i la capacitat de crear xarxa. Tot plegat contribueix, i ha de contribuir encara més, a significar-nos com a regió del coneixement a Europa, un mapa de futur exigent, ple de reptes però també d’oportunitats, que no podem deixar de banda.

 

Carles Pellicer i Punyed
Alcalde de Reus

Mens Flynit Trainers

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.