Uns comptes realistes

Cerca articles

E.g., 03/12/2020
E.g., 03/12/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 20/04/2012

="text-align: left;" align="center">Després que s’aclarissin els dubtes sobre els pressupostos de l’estat, l’Ajuntament de Reus ha presentat les grans xifres del seu pressupost per al 2012, el detall del qual consensuarem els propers dies amb els grups municipals per aprovar-los amb la més àmplia majoria en el ple del proper 4 de maig.

Són els comptes que la ciutat necessita: uns comptes que s’emmarquen en una conjuntura econòmica molt delicada i amb els quals l’Ajuntament i el grup d’empreses que en depenen volen fer front a la situació i redreçar-la. Són uns pressupostos austers, que redueixen totes les partides que no afecten directament la prestació de serveis essencials, i que redueixen també la càrrega financera heretada del mandat anterior. Tot plegat, amb per ajustar els números a la realitat, assumint els dèficits existents i amb previsions d’ingressos reals, en un exercici de rigor, de transparència i de compromís a les dues grans fites de l’acció del govern: l’impuls a l’activitat econòmica i l’atenció a les persones.

En aquest sentit, el pressupost consolidat del grup Ajuntament, que inclou també els organismes autònoms i les empreses municipals, és de 320 milions d’euros (320.119.274,49 euros), un 19,22% menys que el 2011. La reducció ve marcada, en primer lloc, i en el marc del procés d’aprimament d’INNOVA, per la reducció dels pressupostos de les empreses municipals, que representen el 69% del total del pressupost del grup, cinc punts menys que l’any passat. Pel que fa als organismes autònoms, el pressupost es redueix un 23,68%, una reducció motivada no tant pel descens d’activitats o prestació de serveis sinó per l’adscripció dels treballadors de l’Escola Marta Mata, fins ara adscrits a l’IMFE Mas Carandell i a partir d’ara al col·lectiu genèric de l’Ajuntament.

La càrrega financera que hem d’assumir de resultes de les operacions de crèdit subscrites en anys anteriors suposa un total de 39,5 milions d’euros, una xifra que condiciona també —i molt— el pressupost. Hi hem fet front aplicant estalvi i eficiència a la compra de béns i de serveis, un capítol que presenta un ajust de 16 milions. En el capítol de recursos humans, l’ajust és de 9,7 milions (i aquí vull recordar i agrair l’esforç dels treballadors de l’Hospital, amb qui es va negociar un ajust salarial de prop de 7 milions d’euros), i pel que fa a les inversions, la reducció és especialment dràstica en la mesura que no podem ni volem assumir actuacions per a les quals no comptem amb finançament garantit per la via d’ingressos directes.

En definitiva, xifres que s’emmarquen en la voluntat del govern de posar fre a una situació insostenible que no volem que hipotequi les possibilitats d’actuació en exercicis futurs. Xifres que responen a decisions en sintonia amb les que molts ciutadans i ciutadanes, des del mateix exercici de rigor i responsabalitat, han hagut d’aplicar a les economies domèstiques. Xifres que responen a decisions efectives per fer front als problemes, al voltant de les quals estic segur que comptarem amb la col·laboració de la resta de forces polítiques amb qui compartim l’objectiu de conduir la ciutat endavant.

Carles Pellicer i Punyed
Alcalde de Reus
Abril de 2012

 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.