URV, 20 anys d'excel·lència

Cerca articles

E.g., 03/12/2020
E.g., 03/12/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 7/11/2011

a vint anys Reus acollia amb entusiasme la creació de la Universitat Rovira i Virgili (URV), la universitat de referència del Camp i de les Terres de l'Ebre. Era el segon pas —definitiu— en el camí que una dècada abans havíem iniciat des de la societat civil perquè la ciutat comptés amb estudis superiors i contribuís així, des de primera línia, al progrés col·lectiu.

Al llarg d'aquest període, la URV s'ha consolidat com una universitat compromesa amb l'excel·lència, implicada en el devenir del territori i amb voluntat de servir la societat posant al seu abast el coneixement científic i els resultats de la recerca i la innovació al més alt nivell. Ha estat aquesta voluntat que ens ha permès a tots plegats assolir estàndards de benestar i de desenvolupament que sense la universitat a la vora no haurien estat possibles.

La tasca que es du a terme des dels 3 centres que la URV té a Reus —la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials i l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura—, d'on anualment surten més de 3.000 especialistes en els diferents ensenyaments que s'hi ofereixen, així com la tasca que es du a terme des del Centre de Formació Permanent de Mas Miarnau il·lustren d'una manera clara la projecció de la URV a la ciutat. Com ho demostra també el paper cabdal que la universitat ha tingut per dur a terme projectes de gran importància per a la ciutat.

En uns moments en què l'aposta per la innovació, l'excel·lència i la creativitat és més necessària que mai, la URV torna a demostrar el seu paper insubstituïble, el paper d'una universitat capaç de catalitzar la nostra capacitat de generar coneixement i de situar-nos al món a través de la xarxa d'universitats europees. En aquest context, en el marc del reconeixement com a Campus d'Excel·lència Internacional Catalunya Sud, la URV impulsa a Reus, amb el suport de l'Ajuntament i de l'empresa privada, un projecte tan estratègic per al nostre posicionament en l'economia del segle XXI com el del Tecnoparc, el parc tecnològic especialitzat en nutrició i salut humanes.

Per tot plegat, com a alcalde vull reiterar el compromís de la ciutat de Reus amb la URV i expressar la meva enhorabona a totes i cadascuna de les persones que amb el seu esforç i la seva il·lusió han fet possible aquest aniversari. I, sobretot, vull deixar constància del meu reconeixement a la rotunditat i l'empenta amb què la URV, malgrat la conjuntura general de crisi que l'obliga a assumir mesures d'austeritat i estalvi, afronta el futur immediat, renovant el seu compromís de servei a la societat i al territori.

Carles Pellicer i Punyed

Alcalde de Reus 

Novembre de 2011

 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.