URV: 25 anys de compromís amb Reus

Cerca articles

E.g., 27/10/2020
E.g., 27/10/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 7/12/2016

La creació de la Universitat Rovira i Virgili va suposar, ara fa vint-i-cinc anys, un pas endavant qualitatiu en l’aposta del nostre territori per la innovació, el coneixement i l’excel·lència. Si des de Reus aquesta aposta ja s’havia formulat anys enrere amb la campanya ciutadana per portar la Facultat de Medicina a Reus, llavors encara com a extensió de la Universitat de Barcelona, des de la URV hem afermat la nostra vocació universitària i la URV ens ha convertit en una regió amb nom propi en el mapa del coneixement de la Unió Europea.

La presència de la URV a la nostra ciutat es concreta avui al voltant de diferents centres: la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura i el Centre de Formació Permanent de Mas Miarnau. Però és també evident en el nombre d’estudiants i professionals que han sortit de les seves aules. És en aquest àmbit, el de la formació, que la URV ha tingut i té un pes enorme en l’evolució de les expectatives del nostre teixit productiu. Convé recordar en aquest sentit la capacitat estratègica de les universitats i la seva autonomia per especialitzar-se. Només cal resseguir els àmbits de coneixement i de recerca en què s’ha especialitzat la URV al llarg d’aquests vint-i-cinc anys, en molts casos erigint-se com a referent internacional, per veure clarament el seu compromís amb el seu entorn immediat i la seva vocació d’intervenir-hi com a agent potent de dinamització.

Aquest compromís amb el territori explica també la penetració de la URV en àmbits i esferes molts diversos que atenyen la complexitat dels fluxos d’actuació i activitat del territori. En el cas de Reus, en el marc del reconeixement com a Campus d’Excel·lència Internacional Catalunya Sud, la URV impulsa, amb el suport de l’Ajuntament i l’empresa privada, un projecte tan estratègic per al nostre posicionament en l’economia del segle XXI com el Clúster TIC Catalunya Sud, o, en l’àmbit de la salut, projectes tan ambiciosos com els que es desenvolupen des de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virigli (IISPV) o el Centre Tecnològic de Nutrició i Salut (CTNS).

Una presència continuada i evident que es concreta en un gran laberint de camins, com les branques de l’Arbre del coneixement i de la ciència i l’afany de la intel·ligència per transitar-lo. Camins que en alguns moments han estat complicats, com passa sempre que s’obre traça per territoris nous. Però que la URV ha superat amb la força i la convicció de voler ser fidel als seus objectius fundacionals i al compromís amb el territori. I, sobretot, amb la complicitat, que s’estén també com les branques d’un arbre robust, de l’ampli equip humà que des dels diferents espais de treball ha contribuït a fer possible, dia a dia, el projecte que la URV representa.

A totes i tots, per tot plegat, en aquest aniversari de joventut plena, l’enhorabona de tots els reusencs i les reusenques i el nostre compromís per recórrer plegats el llarg camí que tenim al davant, un camí de noves descobertes, d’assajos, de projectes suggerents i engrescadors i de creixement col·lectiu.

Air Max 1

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.