Atenció a les víctimes de violència

Tothom que detecti un cas de violència, ja sigui a la família, al cercle d'amistats, al veïnat o a qualsevol altre àmbit o estigui sent maltractada, pot contactar amb els serveis de Violència de Serveis Socials:

  • el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), on una treballadora social i una psicòloga atenen els casos de violència de gènere,
  • i l'Oficina d'Atenció a la Víctima (OAV), on s'atenen tots els casos de violència.

Telèfons a Reus dels serveis d'atenció a les víctimes de violència

Pel que fa a la violència de gènere:

  • Quan la víctima o persona que detecta un cas vol avisar d'una situació de maltractament (sigui psicològic, físic o sexual) en el mateix moment que es produeix, ha de contactar de forma urgent al 112 perquè s'activin serveis d'emergències.
  • Quan la víctima vol formalitzar una denúncia per maltractament, ha de contactar telefònicament amb un agent de Mossos d'Esquadra del Grup d'Atenció a la Víctima (GAV) de Reus.
  • Quan la víctima o persona que detecta un cas vol rebre assessorament i informació respecte a una situació de violència ha de contactar amb l'OAV.

Violència infantil

INFÀNCIA RESPON és el telèfon d'atenció a la infància maltractada. Qualsevol persona de forma anònima pot denunciar si té coneixement que s'estigui donant una possible situació de maltractament infantil. Funciona vint-i-quatre hores al dia, els 365 dies de l'any. Truca al telèfon 116 111.

Telèfon infància respon 116 111 (web)

Enllaços d'interès

Per a més informació, es poden consultar les webs de la Generalitat de Catalunya:


D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.