Economia i món laboral

El Govern de Reus ha posat en marxa un paquet mesures econòmiques i fiscals per mitigar els efectes de la Covid-19 en el teixit empresarial, en l’àmbit laboral i en el conjunt de la ciutadania. Al costat de les mesures econòmiques, posem al vostre abast recursos i informacions d'utilitat per a autònoms i empreses i per a demandants d'ocupació. Amb la reactivació econòmica com a objectiu, l'Ajuntament de Reus impulsa taules sectorials i iniciatives com el cercador de comerços i serveis i producte de proximitat que afavoreixen l'economia local.

Llicències de terrasses

S'ha allargat fins al 30 de setembre el termini d’exempció en el pagament de les llicències d’ocupació de via pública –terrasses– que inicialment s'havia previst mentre durés la situació d’emergència i que s'iniciava amb data 14 de març. A partir de l'11 de maig l’Ajuntament també ofereix l’ampliació de les terrasses. La sol·licitud es pot fer a través de l’adreça https://seu.reus.cat/seu/carpetaCiutadana/tramit/44658 i es farà el seguiment individual de cada petició.

Taxa de recollida de la brossa comercial

Les persones titulars d’establiments que tinguin l’activitat tancada per imperatiu legal no hauran de pagar aquesta taxa mentre no puguin reprendre l’activitat.

Taxa dels mercats de marxants

No es cobrarà aquesta taxa als marxants dels mercats ambulants i brocanters que hagin hagut de susprendre la seva activitat

En relació a les empreses que presten serveis a l’Ajuntament

L’Ajuntament avançarà el pagament de les factures d'autònoms i petits i mitjans comerços per dotar-los de liquiditat al més aviat possible.

L’Ajuntament indemnitzarà econòmicament les empreses amb contractes suspesos que presten serveis ordinaris i no essencials per a l’administració, com ara la neteja escoles, el manteniment de parcs i jardins, la senyalització via pública, i que han hagut de susprendre la seva activitat.

Serveis a empreses, autònoms i demandants d'ocupació amb Mas Carandell

Mas Carandell posa a l'abast de les empreses del territori la seva borsa de treball per gestionar ofertes de feina vinculades a les activitats empresarials de primera necessitat. Al mateix temps, us ajuda a estar al dia dels recursos i de les informacions d'interès per a empreses, autònoms, persones demandants d'ocupació.

Informació per a empreses i autònoms (web)

Informació per a demandants d'ocupació (web)

Portal d'ocupació de l'Ajuntament de Reus (web)

Reobrim amb seguretat

Les recomanacions que ha de contemplar el Pla de contenció de la transmissió de la Covid19 dels establiments després del confinament s’hauran d’aplicar a diferents aspectes de l'activitat, per tal de reobrir amb seguretat. L'Escola Oberta de Salut fa un recull de les principals mesures a tenir en compte.

Guia per a la reobertura dels establiments amb seguretat (web)

Riscos laborals

El Ministerio de Trabajo y Economia Social ha publicat una guia per amb l'objectiu de facilitar la informació necessària sobre l'aplicació de la normativa laboral en relació a les diferents situacions en les que es poden trobar les empreses i les persones treballadores en relació amb el Coronavirus. Acompanya aquesta guia el protocol oficial de : PROCEDIMIENTO DE ACTUACIÓN PARA LOS SERVICIOS DE PREVENCION DE RIESGOS LABORALES FRENTE A LA EXPOSICIÓN AL SARS-CoV-2.

Consulta la guia a l'Escola Oberta de Salut (web)
   

Enllaços d'interès

 
 

 

Producte de proximitat: comerç i serveis

Des de les regidories d’Empresa i Ocupació i de Promoció de Ciutat es treballa per concretar altres mesures de suport a les empreses.

En el marc de les accions dirigides al suport per a la reobertura del comerç, els serveis i la restauració de la ciutat, l'Ajuntament ha endegat una campanya de sensibilització dirigida a ciutadans i públic de proximitat amb l’objectiu de promocionar el consum en els establiments de la ciutat.

Vull comprar a Reus. M'interessa el consum de proximitat: comerços i serveis (web)

Vull donar-me d'alta en el catàleg de comerç i serveis locals (formulari)

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.