Impostos i taxes i terminis especials

Exempcions fiscals

Noves exempcions fiscals per a la reactivació econòmica de determinats sectors de la ciutat afectats per les conseqüències de les mesures adoptades per a la contenció de la pandèmia. Les mesures s'emmarquen en les accions incloses al Pla de Reactivació Econòmica i Social de Reus.

  • Exempció fiscal de terrasses: Exempció fiscal de la taxa d'ocupació de via pública als establiments de restauració amb terrassa durant els tres primers mesos de 2021. Aquesta mesura comporta un cost aproximat de 55.000 euros per l'Ajuntament.

  • Exempció fiscal als marxants: Exempció fiscal de la taxa d'ocupació de via pública als paradistes del mercat de marxants. L'exempció també serà la corresponent al primer trimestre d'enguany. En total, la mesura comporta per als marxants un estalvi aproximat de 50.000 euros.

  • Exempció fiscal de la brossa comercial: Exempció fiscal dels imports de la taxa de recollida comercial dels tres primers mesos de 2021 a les activitats econòmiques que han hagut de tancar totalment o parcialment com a conseqüència de les mesures de prevenció de la pandèmia: gimnasos, centres comercials, bars i restaurants, etc... Aquesta mesura tindrà un impacte de 235.000 euros.

  • Moratòria fiscal de 6 mesos dels rebuts de brossa comercial i terrasses. El pagament dels rebuts d'ocupació de via pública, i pagament dels rebuts del servei de brossa comercial s'ajorna fins el 5 d'octubre de 2021, enlloc del 5 d'abril com estava previst. La mesura beneficia bars i restaurants que tenen terrassa, i totes aquelles activitats econòmiques que tenen servei de recollida de brossa comercial: establiments de restauració, comerços, indústries, etc...

Pagament flexible

L'ordenança general de gestió, recaptació i inspecció dels tributs i altres ingressos de dret públic local s'ha modificat amb l'objectiu de facilitar que la pràctica totalitat de contribuents que tinguin dificultats de pagament dels tributs municipals puguin acollir-se als sistema de pagament fraccionat o ajornament sense necessitat que se'ls requereixi un aval. La modificació de l'ordenança ha elevat de 3.000 a 6.000 euros el límit del deute a partir del qual no caldrà que es presenti l'aval per acollir-se als sistemes de pagament més flexibles.

Dinamització del mercat de l'habitatge

La regulació vigent de l'IBI preveu un recàrrec del 50% de l'impost als immobles desocupats, que en l'ordenança es defineixen com aquells que porten més de 2 anys sense ningú empadronat ni serveis de subministrament contractats. La nova modificació de l'ordenança aprovada pel ple amplia la qualificació d'immoble desocupat a aquells que, tot i disposar de contracte de subministrament d'aigua, no presenten consums durant un període de dos anys.

Preguntes freqüents sobre el pagament d'impostos i taxes (web)

Preguntes freqüents sobre moratòries i suspensió de terminis, embargaments, etc... (web)

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.