Instal·lacions, equipaments i serveis

Parcs públics, instal·lacions esportives, centres cívics i altres equipaments municipals han hagut d'adaptar-se a la nova situació: en un primer moment amb el tancament de les instal·lacions i més tard, a les mesures decretades per les autoritats sanitàries per iniciar el desconfinament. Altres, dedicats als serveis essencials, han mantingut les portes obertes, tot i que han modificat els horaris i fan recomanacions específiques per facilitar la seguretat de compradors.

Parcs públics municipals

Els parcs públics es van tancar al públic amb l'inici de l'estat d'alarma. A partir del dilluns 11 de maig s'han començat a obrir, coincidint amb l’evolució del desconfinament de la població, i a partir de dilluns 18 de maig tots els parcs estaran oberts a excepció d'un tram del parc de Sant Jordi, ocupat durant tot el periode de l'estat d'alarma pel muntatge d'un circ itinerant. El parc Sant Jordi només trindrà oberta la porta d'accés de la plaça de la Llibertat i el tram fins a la plaça d'Anton Borell. La resta del recinte continuarà tancat. Tot i l’obertura de les zones verdes, les zones de jocs infantils i esportius que hi haurà als parcs municipals i en altres indrets de la ciutat continuaran tancades a l’ús per part de la ciutadania. Sí que obriran també a partir de dilluns les diferents zones habilitades per a l'esbarjo de gossos, excepte la que hi ha al parc de Sant Jordi.

Instal·lacions esportives

Les instal·lacions esportives municipals estan tancades. L’empresa municipal d’Esports no girarà cap rebut a les persones usuàries fins a la reobertura de les instal·lacions.

Enllaços d'interès

Vull contactar amb RELLSA

Casals municipals

Els casals municipals de la Gent Gran estan tancats.

Centres cívics

Els Centres Cívics estan tancats i s'han suspès les activitats, cursos i tallers previstos.

Centres culturals

A partir de dilluns 25 les Biblioteques Municipals reprenen el servei per de préstec i devolució amb cita prèvia al tel. 977 010 025 o a través del web biblioteques.reus.cat. Les devolucions es poden fer també a través de les bústies de recollida. L’horari d’obertura de la Biblioteca Central Xavier Amorós és de diiluns a divendres de 10.00 a 14.000 h, i la de la Biblioteca Pere Anguera, de dilluns a divendres de 17.00 a 20.00 h.

La resta d'equipaments culturals i els museus de la ciutat continuen tancats. S'han suspès la programació del Teatre Fortuny i la del Teatre Bartrina i les activitats presencials programades a les biblioteques, museus, casals, Mas Pintat, etc.

Equipaments turístics

Els equipaments turístics estan tancats: oficines de turisme, Gaudí Centre, Pavelló dels Distingits de l'Institut Pere Mata, campanar, Estació Enològica.

Mercats

Els Mercats dels Marxants, tant del Mercat Central com del Carrilet, estan tancats.

S'ha suspès el Mercat d’Antiquaris i Brocanters.

Educació i preinscripció escolar

El calendari de la preinscripció escolar corresponent al curs 2020-21 arrenca aquest dimecres 13 de maig per als nivells de 2n cicle d’Educació Infantil, Primària i ESO, tal com es va confirmar des del Departament d’Educació a finals de la setmana passada.

L’inici es farà amb la presentació de sol·licituds per via telemàtica, i continuarà durant la setmana del 19 al 22 de maig per a la recepció de sol·licituds presencials, ja sigui a l’Oficina Municipal d’Escolarització (OME) o als mateixos centres, això sí demanant sempre cita prèvia.

L’Ajuntament de Reus ha aprovat els nous preus públics per a les escoles bressol municipals. Aquests nous preus s’establiran mitjançant una tarifació social com una mesura més en la recerca per a l’equitat educativa, i alhora un suport a les famílies.

Informació sobre la preinscripció escolar (web)

Jo aprenc a casa (web)

Enllaços d'interès

Espais habilitats per emergències

S’han identificat els establiments hotelers de la ciutat afectats per l’ordre de tancament del govern de l’Estat per si cal actuar-hi.

S’han identificat diferents espais de la ciutat que podrien utilitzar-se en cas de necessitat.

Serveis Funeraris

Serveis Funeraris Reus i Baix Camp ha publicat la nova normativa aplicable als diversos equipaments gestionats per l'empresa municipal a partir d'aquest dilluns, 11 de maig, amb motiu de la flexibilització de les mesures de confinament definides en la fase 1 de la desescalada.

Sales de vetlla del Tanatori municipal: S'autoritza la utilització de les sales de vetlla, amb un límit màxim en cada moment de 15 persones, siguin o no convivents. En el cas de difunts per COVID-19 es manté la suspensió de les vetlles i les cerimònies de comiat fins a nou avís.

Sales de cerimònies del Tanatori i del Crematori municipals: Es permet un aforament de 50 persones (la meitat de l'aforament) a les sales de cerimònies del Tanatori i del Crematori Municipal i -amb caràcter general- s'observaran les recomanacions d'ús de mascareta, desinfecció dels espais, utilització preventiva de gels hidroalcohòlics i distribució normativa dels assistents.

Comiats al Cementiri General o al Crematori municipal: La participació en la comitiva en casos d’enterraments o de comiats per cremació de la persona difunta, es limita a un màxim de 25 persones, entre familiars i amics. Si es considera oportú, s’hi pot afegir el ministre de culte o persona assimilada de la confessió respectiva per a la pràctica dels ritus funeraris de comiat. En el cas de difunts per COVID 19, caldrà també acreditar mitjançant document oficial o declaració responsable que no s’han tingut contacte amb la persona difunta.

Enllaços d'interès

Pàgina web dels Serveis Funeraris de Reus i Baix Camp.

Serveis Funeraris Reus i Baix Camp

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.