Escola i COVID19

L’Ajuntament de Reus ha implementat mesures complementàries per reduir el risc de contagis de la COVID19 als centres educatius de la ciutat, coincidint amb l’inici del curs escolar. Les mesures, treballades de manera coordinada amb la comunitat educativa, responen a tres línies d’acció: fer reduir la densitat d’alumnes als espais comuns dels equipaments per facilitar la distància de seguretat entre persones; facilitar l’entrada i la sortida esglaonada dels alumnes als centres; i incrementar la neteja i desinfecció dels centres educatius.

infografia sobre el COVID19 a les escoles

Traçacovid

Els casos notificats de covid-19 als centres educatius es poden consultar a l'aplicació Traçacovid, que té com a font el Departament d'Educació de la Generalitat i que mostra les dades que introdueixen els mateixos centres.

Consultar els casos de covid-19 als centres educatius (web Traçacovid)

Canal Salut Escola

La Generalitat de Catalunya, a través del Canal Salut, posa a disposició de les escoles materials per descarregar amb consells, guies i plans d'actuació de l'àmbit escolar. Quarentenes escolars, proves PCR, símptomes que no permeten l'assistència al centre educatiu... entreu a la pàgina web per descarregar-vos les infografies.

Materials informatius per descarregar (web Canal Salut Escola)

Enllaços d'interès

Un parc, una escola

L’Ajuntament de Reus, sota el projecte anomenat “Una escola, un parc”, posa a disposició de tots els centres educatius públics i concertats de la ciutat els parcs públics, o altres espais de la via pública que puguin ser adequats per a l’ús de la comunitat educativa, per tal de poder ampliar els espais d’aprenentatge i d’esbarjo dels infants de les escoles durant el curs 2020-2021.

Els estudiants de segon cicle d’educació infantil, primària i secundària obligatòria podran utilitzar aquests espais públics en horari lectiu de matí, de les 9:30 h a les 12:00 h, amb les garanties sanitàries i de seguretat urbana i viària necessàries, donant resposta a les indicacions del PROCICAT de poder utilitzar espais a l’aire lliure per reduir la transmissió de la pandèmia del COVID 19.

Les escoles poden fer la sol·licitud per a l'ús d'aquests espais públics, a la seu electrònica, apartat de tràmits.

Sol·licitud d'ús d'espai públic (seu.reus.cat)

T'atenem

Et podem ajudar? Contacta amb l'Oficina Municipal d'Escolarització.

Oficina Municipal d'Escolarització

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.