Fase 2 del desconfinament

Dilluns, 25 de maig, Reus entra a la Fase 2 de desconfinament i s’activen noves mesures, amb la prevenció i la seguretat com a primer objectiu.

Algunes de les activitats que es poden realitzar en aquesta Fase 2 són:

• Desplaçaments dins de la mateixa unitat territorial, també a les segones residències.

• A l’interior de bars i restaurants es permet el consum a les taules si es garanteix la separació adequada entre clients. L’aforament es limita a un terç.

• Els hotels i allotjaments turístics poden obrir les zones comunes limitant-ne l’aforament a un terç.

• Es permet l’obertura de cinemes i teatres amb aforament limitat a un terç i venda numerada. També es reprenen les visites culturals i a monuments.

• Es poden realitzar actes i espectacles culturals i d’oci a l’aire lliure per a un màxim de 400 persones assegudes i garantint la distància necessària.

• Les activitats esportives a l’aire lliure es poden fer en les mateixes condicions que les culturals i d’oci. En instal·lacions esportives tancades només es poden practicar esports en què no hi hagi contacte físic o amb un risc de contagi molt baix, i sempre sense públic.

• Es permeten les celebracions religioses amb un aforament del 50%.

• Els parcs públics estan oberts, a excepció d’un tram del parc de Sant Jordi, ocupat des de l’inici de l'estat d'alarma pel muntatge d'un circ itinerant.

• Els centres comercials estan oberts, amb un aforament del 40%, horari preferent per a majors de 65 anys i garantint la distància de seguretat de 2 metres. En cas que la distància no es pugui garantir, només es permet l’accés d’un client. No és permesa l’estada en espais comuns i àrees recreatives.

• Es reprèn l’atenció presencial a les oficines municipals d’atenció ciutadana, sempre amb cita prèvia i en els casos en què no es pugui oferir el servei per via telefònica o telemàtica. Les instal·lacions municipals s’han adaptat per garantir totes les mesures de seguretat i prevenció necessàries.

• A partir de dilluns 25 les Biblioteques Municipals reprenen el servei de préstetc i devolucions i sempre amb cita prèvia al tel. 977 010 025 o a través del web biblioteques.reus.cat. L’horari d’obertura de la Biblioteca Central Xavier Amorós és de diiluns a divendres de 10.00 a 14.000 h, i la de la Biblioteca Pere Anguera, de dilluns a divendres de 17.00 a 20.00 h.

• Pel que fa als equipaments funeraris, a les sales de vetlla l'aforament passa de 10 a 15 persones; a la sala de cerimònies, l'aforament passa de 30 a 50 persones (la meitat de la capacitat); i en la comitiva en cas d'enterrament al Cementiri General o al Crematori municipal, de 15 a 25 persones.

Desconfimanet Fase 3

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.