Generació de llocs de treball

El manteniment dels llocs de treball és un dels eixos fonamentals del Pla Reactivem Reus, que proposa les accions següents:

1.1.1 Contractació laboral persones en situació d'atur

 • Contractació prevista de 20 persones en situació d’atur per tasques específiques relacionades amb la COVID, amb la previsió d'iniciar els contractes al novembre. En el marc del Programa Treball i formació, de l'Ajuntament de Reus.
 • Suport a la contractació laboral directa 40 persones per part de 40 empreses de la ciutat. A través del programa 30 Plus, l'IMFE Mas Carandell sol·licita poder adherir-se al programa perquè les empreses rebin una subvenció per contractar persones en situació d'atur. Amb la previsió d'iniciar el programa a l'octubre de 2020.
 • Cartell sobre els ajuts per contractació de persones en aturAjuts a empreses i autònoms pel foment de l'ocupació mitjançant la contractació de persones en atur. 
  • Convocatòria oberta del 10 de febrer al 14 de juny de 2021.
  • Fins a 5.000 euros per persona contractada amb sis mesos de contracte.
  • Amb un màxim de dues sol·licituds per empresa.

Anar a seu.reus.cat per sol·licitar l'ajut

 

1.1.2. Tallers de formació i/o reciclatge economia circular/verda

Els tallers busquen potenciar l’ocupabilitat de les persones i els professionals en sectors relació amb l’estalvi energètic.

 • Tallers de reciclatge professional, per autònoms i pime, en estalvi i eficiència energètica (instal·lacions elèctriques i similars...)
 • Tallers de formació i qualificació professional per a persones en situació d’atur en  estalvi i eficiència energètica

Amb la previsió d'iniciar els tallers al novembre de 2020. A través de Mas Carandell.

1.1.3 Cooperativa de salut, cures i atenció a les persones

Promoció de les fórmules d’economia social i cooperatives, com un altre element de generació de llocs de treball i activitat econòmica arrelada al territori. 

 • Jornada Reactivem Reus amb el cooperativisme, 9 de juliol -per donar a conèixer el mapa cooperatiu a la ciutat- I taller d’emprendoria cooperativa
 • Adhesió de Reus a la Xarxa de Municipis d’Economia Social i Solidària XMESS, en el ple de l'Ajuntament de Reus de 24 de juliol.
 • Dinamització i participació en el projecte Reus compra Responsable, per promoure el comerç local i responsable a la ciutat, a nivell de residus i de repartiment laboralment responsable. Projecte liderat pel Pol cooperatiu de Reus i les associacions de comerç de la ciutat, amb el suport de l’Agència de Promoció i Mas Carandell
 • Promoció de la creació d’una cooperativa de  cures i atenció a les persones, en estudi amb inici previst al novembre 2020.D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.