Ajuts a PIMES i autònoms

La Regidoria d’Empresa i Ocupació impulsa dos programes d'ajuts per la dinamització del sector empresarial de Reus.

Programa 1: per pal·liar els efectes econòmics de la COVID19

S'hi inclouen dues línies de subvencions per donar suport a PIMES i autònoms de Reus que s’hagin vist afectats per l’estat d’alarma per la Covid19. També es preveu l’assessorament i el suport necessari a les empreses i autònoms en la tramitació de la subvenció.

Requisits
Per optar a aquestes dues línies d’ajuts caldrà complir amb els requisits establerts a les bases entre els quals caldrà:

  • Ser titular d’una activitat econòmica o negoci ubicat a la ciutat de Reus.
  • Tenir un màxim de 10 treballadors
  • Haver reprès l’activitat econòmica
  • No haver reduït el nombre de treballadors que es tenia abans d’haver de tancar.


Línia 1: Ajuts a les empreses obligades a suspendre la seva activitat per la COVID19

Aquesta línia s’adreça a les empreses i autònoms de la ciutat de Reus han vist la seva activitat empresarial greument afectada i disminuïts els seus ingressos per l'estat d'alarma decretat arran de la COVID19. La quantia de la subvenció variarà entre els 1.000 i els 1.500 euros. Les despeses subvencionables són el lloguer del local, la seguretat social, llum, aigua, gas, telefonia i Internet, alarma i gestoria.
 
Podran ser beneficiàries les que compleixin com a requisit general que el percentatge d’ingressos s’hagi vist reduït en el segon trimestre del 2020 i en un 50 % respecte el mateix període de l’any anterior. En el cas que tinguin una antiguitat inferior a un any, la comparació es farà amb la mitjana de la facturació mensual des de l’alta de la seva activitat.

  • Previsió d’obertura de sol·licituds: finals d'agost/principis de setembre

Línia 2: Ajuts a les empreses per l’adaptació del negoci a les mesures decretades per cada sector

La segona línia d’ajuts s’adreça a les empreses i autònoms de la ciutat de Reus, que hagin fet inversions en la seva activitat empresarial per tal d’adaptar-la a les mesures decretades per la COVID19 per cada sector.
 
Cal que hagin realitzat una inversió mínima de 400 € en despeses subvencionables. L’ajut es distribuirà de forma proporcional entre tots els concurrents amb un import del 80 % de la inversió realitzada i per un import màxim de 500 €. 

  • Previsió d’obertura de sol·licituds: finals d'agost/ principis de setembre

Consulteu les bases de la convocatòria  

Programa 2: suport a l’emprenedoria i a la creació d’empreses

La convocatòria planteja les següents línies de subvencions:

  • Línia 1: Foment a la creació i establiment d’empreses a Reus. Destinada a les empreses de recent creació amb un establiment a Reus i que realitzin una inversió mínima de 10.000 euros per la seva posada en funcionament.
  • Línia 2: Foment al manteniment d’un establiment o negoci a través d’un traspàs. Per a les empreses establertes a Reus, que adquireixen un negoci ja en funcionament, que continuïn la seva activitat econòmica en el mateix establiment i que hagin realitzat una inversió mínima de 10.000 euros en despeses subvencionables.

En les dues línies, la quantia màxima de la subvenció serà de 2.000 euros.

Ens els dos casos, les despeses subvencionables inclouen projectes tècnics d’enginyeria, interiorisme, decoració o d’arquitectura, obres, instal·lacions, mobiliari o equipament tècnic, entre altres.

TERMINI de presentació de sol·licituds: del 13 d’agost de 2020 al 2 d’octubre de 2020.

Anar al tràmit per sol·licitar la subvenció (seu.reus.cat)

En cas que necessiteu algun aclariment podeu contactar amb el Servei d’assessorament a l’emprenedor a partir del dia 1 de setembre a l’adreça electrònica [email protected] 

Cartell Ajuts a empreses i emprenedors 2020

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.