Voluntariat

Arran de l'ordre de confinament decretada amb l'estat d'alarma, els Serveis Socials municipals han detectat un augment de necessitats de persones, especialment gent gran, que tenen dificultats per veure cobertes les necessitats bàsiques, ja que no poden sortir a comprar, a buscar medicaments a la farmàcia o  a baixar les escombraries.

Vols col·laborar? 

Les persones interessades en fer tasques de voluntariat cal que us registreu. Ompliu el formulari amb el tipus d'ajuda que podeu oferir (telefònica o presencial) i la disponibilitat diària i horària.

Omple el formulari per fer de voluntari

La regidoria de Benestar Social s'encarregarà de coordinar l'equip de voluntrais i de registrar les necessitats que es vagin detectant des de les àrees bàsiques de salut i dels Serveis Socials municipals entre les persones confinades més vulnerables.

Abans de fer-te voluntari, informa't!

L'Ajuntament de Reus ha definit un protocol per coordinar i canalitzar el voluntariat social davant l'emergència sanitària del COVID-19. A través del voluntariat es vol oferir un reforç per assegurar que col·lectius especialment vulnerables tenen les necessitats bàsiques cobertes. Es canalitza així també la resposta social disposades a col·laborar, de manera altruista en activitats on no cal una habilitació especial.

Què cal fer?

Inscriure's i acceptar les condicions que es detallen al protocol.

Llegeix el protocol de voluntariat durant la COVID19

Què faran els voluntaris?

Suport del dia a dia, telefònica o presencialment. El voluntari presencial no entrarà, en cap cas, a casa de la persona que rep el suport, ni farà tasques que impliquin contacte directe a menys de dos metres.

Quins són els requisits?

  • Viure a Reus
  • Tenir entre 16 i 60 anys en el cas del voluntariat presencial i sense límit d'edat per al voluntariat telefònic.
  • És important llegir atentament el protocol i acceptar-ne les condicions.

Totohom pot fer de tot?

Per seleccionar els voluntaris, utilitzarem criteris tècnics i tindrem en compte la idoneïtat de l'oferiment amb les necessitats detectades.

Les persones voluntàries tindran un referent de l'equip de professionals de la Regidoria de Benestar Social.

Els voluntaris han de seguir les indicacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, per protegir-se i protegir els altres.

També caldrà disposar d'un certificat d'autoresponsabilitat durant el servei, a través de https://confinapp.gencat.cat.

Quin és l'horari de la tasca de voluntariat?

Pactarem l'horari, preferentment al matí i sempre entre les 9.00 h i les 20.00h.

Gràcies per la teva col·laboració!

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.