Declaració de la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Reus, amb motiu del dia internacional de les dones

Cerca declaracions Institucionals

E.g., 27/06/2020
E.g., 27/06/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 6/03/2009
Dia internacional de les Dones

La Junta de Portaveus ha aprovat una declaració amb motiu del Dia Internacional de les Dones, amb el següent redactat:

8 DE MARÇ DE 2009: DIA INTERNACIONAL DE LES DONES
“SUMANT PER LA IGUALTAT”
Avui, 8 de març de 2009, commemorem el dia internacional de les dones. Una elebració que des de fa un segle denuncia les situacions de desigualtat que viuen les dones i reivindica la igualtat efectiva amb els homes com un principi essencial de les societats democràtiques.
Una ocasió per reconèixer les aportacions que les dones al llarg del temps han fet a les nostres societats; ampliant el concepte d’igualtat sense exclusions, ampliant la democràcia amb la participació de les dones, trencant estereotips que limiten la vida de dones i homes.
100 anys de commemoració del 8 de març i 30 anys d’ajuntaments democràtics, trenta anys de compromís dels governs locals amb la millora de la qualitat de vida de les dones, trenta anys de compromís per fer de la igualtat una realitat quotidiana. Trenta anys d’incorporació de les dones a la política local, de creació d’espais públics on donar i escoltar la seva veu. Anys que ens han permès dur a terme importants avenços en matèria d’igualtat, en els quals l’aportació de les dones ha estat decisiva. Com l’aprovació de la Llei per la igualtat entre dones i homes o la Llei del dret de les dones a eradicar violència masclista. Però encara hem de seguir treballant perquè la igualtat sigui una pràctica present en les diferents dimensions de la vida social i personal.
Perquè encara trobem desigualtats presents en la nostra societat. És per això, que encara ens cal DEMANAR EL COMPROMÍS de tota la societat, amb la causa de la igualtat.
Un compromís que ha de fer possible:
- desterrar la violència que tantes vegades posa en perill la vida de les dones i fins i tot els la pren; i totes aquelles pràctiques socials que vulneren la dignitat personal de les dones ;
- fer visibles les aportacions de les dones al conjunt de la societat en els camps de la cultura i el saber;
- tenir en compte les necessitats específiques de les dones en l’àmbit de l’educació i la salut;
- gaudir de les mateixes oportunitats i condicions que els homes en la vida social, política i econòmica, promovent la seva participació i representació en càrrecs de responsabilitat;
- fer de les nostres ciutats i territoris, espais que garanteixin la seguretat, la convivència i la conciliació; i
- en darrer terme, però no menys important, que homes i dones siguin coresponsables en totes les esferes de la vida, i puguin gaudir-la en peu d’igualtat.
Per la nostra banda, des de la nostra responsabilitat política en el món local, continuarem impulsant totes les accions que contribueixin a remoure els obstacles que impedeixen portar a la pràctica el principi de la igualtat en les relacions entre les persones i en el si de les institucions.
Perquè tenim el convenciment que només així es podrà desenvolupar una societat on la diferència de sexe no indiqui desigualtat, sinó diversitat i enriquiment mutu, una societat respectuosa i democràtica, formada per ciutadans i ciutadanes que gaudeixen dels mateixos drets i les mateixes llibertats.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.