Família i ciutat, educació compartida

«Família i ciutat, educació compartida» és un programa d'acompanyament a la tasca educativa de la família. Té com a objectiu proporcionar informació, formació i acompanyament en la funció educativa diària de les famílies, entesa com el pare i la mare, els avis, i altres adults que intervenen en el microsistema del nens i les nenes a través de diversos continguts que es poden enfocar des del punt de vista de l’infant, o des del punt de vista de les habilitats dels familiars.

En aquest sentit, el programa planteja accions en els àmbits següents:

  • El desenvolupament evolutiu durant el creixement dels infants (aspectes físics, cognitius i psicològics).
  • La seguretat en cada etapa del desenvolupament: a la llar, en l’ús d’Internet i les xarxes socials, en les relacions (relacions positives, saludables, i no violentes), hàbits per a una bona salut, riscos de les substàncies tòxiques i addictives, etc.
  • L’àmbit emocional: comunicació entre els membres de la família, foment dels rols igualitaris entre pare i mare, acompanyament en la formació intel·lectual i acadèmica dels fills, temps de lleure, etc.

El programa es concreta a través de:

  • Xerrades. Sessions d’una o dues hores de durada per tal d’informar sobre diferents temes d’interès.
  • Tallers. Dues o tres sessions per a treballar de manera pràctica i participativa amb adults o amb adults i nens alhora.
  • Grups de debat. Grups de participants estables al llarg de diferents sessions durant un trimestre, dos, o durant tot el curs escolar.

 Més informació al correu electrònic [email protected] i al telèfon 977 010 047.

En aquesta mateixa pàgina, us podeu descarregar documents de les xerrades i materials de consulta relacionats.

 

 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.