Notes de premsa

Comencen els treballs d’urbanització de la plaça del Canal

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 11/07/2006

Aquesta setmana han començat els treballs d’urbanització de l’interior de la plaça del Canal, que van a càrrec de l’Ajuntamentt. El nou projecte vol donar a aquest espai una configuració singular. La proposta que es realitzarà és el resultat del concurs d’idees «Premi Pere Sunyer d’intervenció en l’espai públic», de propostes d’ordenació de la plaça del Canal per commemorar el començament de la construcció, fa 200 anys, d’un canal navegable entre Reus i el Port de Salou.

Les obres, que executa l’empresa Construcciones Pai, hauran acabat al desembre. Per fer-les, no caldrà tallar al trànsit aquest punt de la xarxa viària.
La plaça del Canal, situada a la confluència entre l’avinguda de Salou i l’avinguda de Sant Bernat Calbó, té una forma elíptica. Els elements principals del seu interior seran dues basses d’aigua a diferent nivell, una cascada que les connecta, una font amb brolladors i una estructura tubular, que per la seva forma i dimensions es pot divisar des de totes les vies que conflueixen en aquest nus de comunicacions.
L’estructura tubular consta de dos tubs d’acer inoxidable que, per les seves formes sinuoses donen presència a l’espai que es crea entre ells. Els tubs, d’entre 71 i 82 m, situen la seva màxima longitud en el sentit de la carretera Reus-Salou. El tubs donen forma a l’onada. Aquesta gran onada, quan cau, crea el canal. En la unió de l’onada amb el canal, se situen diversos brolladors que representen el trencament de l’ona i l’inici del canal. El canal, al mateix temps, està composat per dos làmines d’aigua, una superior, que simbolitza al mateix temps un vaixell que vol sortir cap al mar. Les dues làmines s’uneixen per una cascada.
L’entorn d’aquest conjunt de basses i estructura tubular és vegetal: d’una banda la gespa (que ocuparà una superfíe d’uns 1.500 m2), d’alçada curta, que permet la visió quan t’apropes a la ciutat des de la carretera de Salou; i plantes de més alçada i amb més volum, a la zona més propera a la ciutat, més propera al nucli del canal, que conformaran la seva ribera.
Els elements d’aigua
La font rep les aportacions d’aigua a través de quatre circuits d’impulsió dels brolladors de diferents alçades (entre 0,5 m i 1,25 m), que amb el seu funcionament creen una cascada de 17 m de llargària cap a la bassa inferior.
Enllumenat
Cada element dels que formen el conjunt requereix un tipus específic d’enllumenat. La bassa superior s’il·lumina des de dins, potenciant la forma de vaixell d’aquesta làmina. La zona de brolladors s’il·lumina amb làmpades submergibles que enfoquen verticalment la llum cap al brollador i ressalten el volum creat per l’aigua en sortir polvoritzada.
Els tubs disposen d’una il·luminació on es ressalta l’arrencada des del principi de l’ona i les corbes successives donant sensació de volum.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.