Notes de premsa

El Museu de Reus organitza una conferència sobre els balls de moros i cristians en el marc de l’exposició “Mirant l’Altre”

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 1/12/2021
Cartell exposició Mirant l'Altre

El Museu de Reus organitza aquest dijous, 2 de desembre a les 19 hores, la conferència de Daniel Vilarrúbias, "Balls de moros i cristians a Reus i rodalies (segles XVI-XIX)". Aquesta és una de les activitats paral·leles en el marc de l'exposició "Mirant l'altre, la imatge de la diversitat al Museu de Reus" que es podrà gaudir fins a finals de febrer del 2022 al Museu.

Per assistir-hi, l’entrada és lliure i no cal reserva prèvia. L’activitat es durà a terme al mateix Museu del raval de Santa Anna, 59. Daniel Vilarrúbias és arxiver, historiador de l'art i músic. Com a investigador s'ha especialitzat en l'art medieval català i, sobretot en el folklore històric.

L'exposició «Mirant l'altre» proposa una aproximació a la visió que la nostra societat s'ha format de les diverses cultures del món, per mitjà de l'art, la cultura popular, els relats dels viatgers o els conflictes històrics. En un moment en què l'intercanvi d'informació i coneixement i les migracions humanes es reflecteixen en la nostra realitat quotidiana, aquesta mostra vol aportar un punt de reflexió necessària.

En aquest sentit, s'han programat diverses activitats complementàries i, aquest desembre, es farà una aproximació al món de la festa, un espai de participació col·lectiva que sovint fa evident la imatge que tenim de les altres cultures: de les disfresses de Carnaval o les figures d'imatgeria, als balls populars del seguici que recorden enfrontaments del passat.

Properes activitats

El proper dijous, 9 de desembre, tindrà lloc el col·loqui, coordinat per Raquel Ferret, «Mirant l'altre des de la festa reusenca. Raquel Ferret,  és balladora i vicepresidenta de la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus i de Carrutxa.

Cartell exposició Mirant l'Altre

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.