Notes de premsa

Inauguració d’una nova escultura a la Biblioteca Central de Reus Xavier Amorós

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 25/06/2004

Dissabte, 26 de juny, a les 12:00 h, s’inaugurarà l’escultura «Palabra Oscura», de Rufino Mesa, a la Biblioteca Central de Reus Xavier Amorós

La nova intervenció artística, que s’exposarà de manera permanent a un dels patis de la Biblioteca, s’afegeix a les ja existents dels artistes Albert Macaya, Salvador Juanpere i Jaume Plensa.
"Palabra Oscura" va ser l'obra adquirida amb motiu del 3r Premi d'Adquisició d'Obres per al fons d'art contemporani de Reus, dins la convocatòria dels Premis Reus 2003.
Es tracta d'un conjunt de pregàries, emocions i testimonis amagats entre la foscor del fang i la protecció de la pedra. Mesa intenta interpretar amb la seva obra totes les paraules, ja que tots els mots amaguen coses.
Rufino Mesa, natural del Valle de Santa Ana, Badajoz, està afincat a Tarragona des de fa anys. És professor de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i té estudis d'Història de l'Art de la Facultat de Geografia i Història de Barcelona.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.