Notes de premsa

L’institut municipal de museus i Canal Reus TV estrenen una sèrie documental sobre la història de la ciutat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 6/06/2005

Amb motiu dels 70 anys del museu de Reus, que es van commemorar el 2004 amb l’exposició “Descobreix els Tresors! 70 anys de museus a Reus”, l’Institut Municipal de Museus ha produït una sèrie documental que, a partir dels continguts de la mostra del Museu d’Art i Història, repassa l’evolució de Reus des d’abans de la seva existència fins l’actualitat.

La sèrie “Els tresors de Reus” consta de cinc capítols d’uns 15 minuts cada un que es distribueixen en els següents títols i dies d’emissió a Canal Reus TV: “Abans del principi” (dia 7 de juny), “A l’ombra de la Prioral” (14 de juny), “El creixement” (21 de juny), “El Reus modern” (28 de juny) i “Art i artistes” (29 de juny, dia de Sant Pere). Els dies 2 i 3 de juliol s’emetrà la sèrie íntegrament. Els quatre primers capítols se centren en l’evolució històrica de la ciutat, seguint un criteri cronològic (a diferència de l’exposició, que ordena les peces en funció de la pròpia evolució del museu). El darrer capítol fa referència a les diferents peces d’art que poden veure’s a l’exposició.
La sèrie l’ha dirigit i realitzat el periodista i sociòleg reusenc Santi Suárez-Baldrís i s’ha rodat en la mateixa exposició del museu i en exteriors del Camp de Tarragona. Hi apareixen una vintena d’experts que analitzen els continguts de l’exposició i els contextualitzen tot interpretant la història i l’evolució de la ciutat al llarg dels segles. En total, es van fer set hores d’entrevistes i es van acumular fins a dotze hores de material audiovisual.
L’exposició “Descobreix els Tresors!” es pot visitar al Museu d’Art i Història (pl. de la Llibertat) de dimarts a diumenge.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.