Notes de premsa

La instal·lació a Corea de dues obres dels escultors Salvador Juanpere i Rufino Mesa

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 13/08/2003

Arran de les jornades Catalunya-Corea, organitzades per la UAB, i coincidint amb el conveni de col·laboració signat entre els Ajuntaments de Reus i el de la ciutat coreana d'Osan el passat 25 de juny, els escultors Salvador Juanpere i Rufino Mesa instal·laran una obra al parc d'escultures de Kyonggi, un espai a l'aire lliure situat a la província de Kwanju.

L'obra de Salvador Juanpere porta per nom Beyond i consisteix en la construcció de dues grans fletxes de pedra dipositades a sobre de cavallets metàl·lics. Les fletxes estaran disposades en paral·lel, marcant la direcció cap a Catalunya, en un espai obert. Una de les fletxes portarà la inscripció en coreà ""Reus 1852"" -lloc i any de naixement de l'arquitecte Antoni Gaudí-, l'altra, també en coreà, dirà ""Vilaplana 1913"" -lloc i any de naixement del pare de l'escultor.
L'escultura vol recollir dos aspectes de la cultura coreana que l'autor considera interessants: l'interès que manifesten els coreans per l'art de la Mediterrània -concretament per Catalunya i la figura de Gaudí- i la importància que la cultura tradicional coreana atorga a la figura dels pares.
Segons l'autor, ""l'escultura vol ser un monument a la diversitat cultural, una metàfora del coneixement i la curiositat per altres cultures i altres realitats, i un vincle entre dos llocs tant allunyats i tant diversos com Corea i Catalunya en uns temps de globalització"".
D'altra banda, el treball de Rufino Mesa es diu Recuerdo que..., unidad de energía i està format per un gran bloc de granit de tres metres de llarg i un i mig d'amplada. al damunt del qual s'hi instal·larà un bidó de petroli construït en bronze. A l'interior del bidó es col·locaran escriptures en planxes de fang amb comentaris sobre el concepte d'energia.
Conveni de col·laboració
El conveni signat entre Osan i Reus establia que les dues parts assumien el compromís de treballar conjuntament per propiciar l'intercanvi i el desenvolupament d'activitats culturals i econòmiques, i d'aprofundir en el coneixement de la història dels dos països. Aprofitant la signatura del conveni, una nombrosa delegació de la ciutat coreana d'Osan va visitar Reus durant la Festa Major de Sant Pere.
Aquesta, però, no és la primera iniciativa fruit de l'intercanvi entre Reus i Osan. Per Sant Pere, el Palau Bofarull de Reus va ser escenari del concert de Gyeonggi-do, una orquestra coreana. En aquesta ocasió, a partir d'un repertori amb música clàssica, tradicional i moderna, els músics van oferir una mostra de l'univers sonor coreà.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.