Notes de premsa

La presentació a Reus d’un motor que funciona amb oli vegetal cru

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 23/11/2005

Demà dijous, 24 de novembre, es presentarà a Reus un motor dièsel adaptat per funcionar amb oli vegetal cru (colza, girasol...). La presentació anirà a càrrec de l’empresa Ecoserveis, amb la col·laboració de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus.

A les 20:00 h, a la Fira de Reus, es farà la presentació pública i es podrà veure en funcionament el motor i la premsa que permet obtenir l’oli a partir de llavors vegetals.
La tecnologia per a l’aprofitament d’olis vegetals crus com a biocarburant ha estat desenvolupada i implantada al nord d’Europa i ja està disponible al mercat. És una tecnologia senzilla que permet aplicar directament l’oli vegetal cru en motors dièsel prèviament modfificats.
Aquesta tecnologia permet la substitució dels combustibles fòssils per combustibles procedents de fonts renovables, buscar alternatives als conreus tradicionals, deslligar part de les despeses en combustible del sector agrari del preu del petroli i obtenir un subproducte del premsat de la llavor apte per al bestiar.
NOTA ALS MITJANS: A les 17:00 h, a la mateixa Fira, es farà una presentació per als mitjans de comunicació, amb la presència del tinent d’alcalde de Medi Ambient, Daniel Pi, de Josep Puig, enginyer d’Ecoserveis, i Marta Jofra, tècnica encarregada del projecte.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.