Notes de premsa

Més de 700 escolars tanquen el programa Fem Coral amb una cantada al pavelló

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 7/06/2011

13 escolars de 18 centres de la comarca del Baix Camp participaran en el concert de cloenda del programa educatiu Fem Coral, coordinat des de l’Àrea d’Educació i Formació de l’Ajuntament de Reus, que aquest dimecres 8 de juny a les 17:30 h tindrà lloc al Pavelló Olímpic Municipal. Un total de 18 escoles, 6 de les quals són de fora de Reus, en concret de La Selva del Camp, han participat aquest curs en aquesta iniciativa que vol contribuir a la creació de corals infantils des de les pròpies escoles.

Fem Coral forma part del conjunt de recursos i activitats educatives que l'Àrea d'Educació i Formació de l'Ajuntament de Reus posa a l'abast dels centres educatius de la ciutat i la comarca per tal de participar i acompanyar la comunitat educativa en la formació i l'educació de les persones des de l’inici de l'escolarització fins a l'edat adulta. En aquest cas, el Fem Coral es va posar en marxa per fomentar l'aprenentatge de la música i del cant coral entre l'alumnat de primària com un element integrador i de convivència.

A partir de reunions periòdiques entre els mestres de música de cada centre i el director musical del programa es prepara el repertori que es treballa a classe amb l'alumnat, així com el concert de cloenda de final de curs que s'adreça tant a les escoles com a les famílies.

Aquest curs, l’alumnat d'entre 4t i 6è de primària que ha participat en aquest programa educatiu ha treballat diverses cançons relacionades amb la cultura i la geografia mediterrànies.

La posada en comú de les cançons que es farà aquest dimecres al Pavelló Olímpic Municipal confegirà una cantata que s’ha titulat “Mediterrània”, i que dirigeix, com en edicions anteriors, el músic Anton Colom. En la posada en escena de la cantata també hi participarà Àngels Gutiérrez, com a narradora, l’orquestra de grau professional del Centre de Lectura i l’aula de percussió de l’Escola de Música de La Selva del Camp.

Els centres participants d’aquest curs són:
Escola Alberich i Casas, Escola Cèlia Artiga, Escola Pompeu Fabra, Escola Prat de la Riba, Escola Joan Rebull, Escola Mowgli, Escola Rubió i Ors, Institut Escola Pi del Burgar, Col·legi La Salle, Escola Maria Cortina, Escola Puigcerver, Col·legi M. Rosa Molas, Col·legi Sant Josep, Col·legi Sant Pau, Col·legi Aura, Collège Français, Escola Abel Ferrater i Escola Gil Cristià i Arbós (La Selva del Camp).

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.