Notes de premsa

Més de 300 persones de l’administració municipal treballen per fer possible la jornada del referèndum a Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 16/06/2006

El pròxim diumenge, 18 de juny, els ciutadans tenen una cita electoral per decidir si aproven o no el nou Estatut de Catalunya. Per fer possible que el dia de les eleccions tot funcioni correctament, com cada cita electoral, les administracions, els ajuntaments, despleguen un gran dispositiu de mitjans humans i materials al servei de la ciutadania.

Perquè la jornada electoral es desenvolupi amb total normalitat i sense incidents, al voltant de 300 persones de l’Ajuntament treballaran diumenge.
El dissabte un equip de muntadors i el personal de les Brigades posaran a punt les taules i els col·legis electorals. Això fa necessària la presència de la Guàrdia Urbana durant tota la nit per assegurar que a l’hora d’obertura del col·legi tot estigui en ordre i a punt per començar la jornada electoral.
El dia de les eleccions, treballen al voltant de 300 persones de diversos departaments municipals:
· 160 són representants de l’administració (són els responsables de vetllar pel correcte funcionament de les votacions i de l’escrutini i, a la vegada, assessoren el president de la taula)
· 14 persones estan amb un ordinador a cada col·legi amb les dades del cens per informar a la ciutadania
· 12 conserges 
· 94 agents de la Guàrdia Urbana
· 9 persones de les Brigades, més 5 de l’equip de muntatge
· 2 persones de Secretaria 
· 3 persones de la Direcció de Comunicació,
· 4 d’Alcaldia,
· 4 de Sistemes d’Informació
· 2 més de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (l’OAC està oberta de 08:00 h a 20:00 h ininterrompudament per resoldre qualsevol dubte sobre el cens)
· 1 de la impremta
· i 3 de Població
A Reus hi ha 13 col·legis electorals, 160 meses, 480 càrrecs i els 960 suplents (president, primer vocal, segon vocal, i primer i segon suplent de cada càrrec)
Seguiment per internet
El resultat de l’escrutini i les dades de participació, es podran seguir des de qualsevol indret a través del web de l’Ajuntament www.reus.net, permanentment actualitzat. 
Les primeres dades de participació es faran públiques a les 12.00 h. També es farà un seguiment i s’informarà puntualment de la participació a les 13.00 h a les 14.00 h, a les 18.00 i a les 20.00 h.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.