Banc del temps

Un dels usuaris del Banc del Temps en un intercanvi d'experiències.

El Banc del temps és un sistema d'intercanvi d'hores, en què la unitat de valor és el temps. Cada usuari exposa què desitja compartir i què desitja rebre a canvi, configurant una llista àmplia d’oferta i demanda de serveis. Per tant la condició bàsica per apuntar-se i participar és saber què s’ofereix i què es demanda. Tot i que l’usuari podrà modificar les seves dades en el transcurs de la seva participació, en funció de les seves necessitats o interessos. 

Els intercanvis poden ser grupals i individuals.

El Banc del temps no és un sistema de voluntariat, sinó que cada usuari és el seu propi capital. A més, els intercanvis són puntuals i mai cobreixen un lloc de treball.

L’objectiu del Banc és col·laborar en la conciliació de diferents activitats com a eina de suport, encara que no tots i totes tenen la mateixa disponibilitat horària. El Banc aposta per l’intercanvi d’experiències i la construcció d’una xarxa social on valors com la confiança, l’obertura, la tolerància, la solidaritat, l’augment de l’autoestima, les ganes de compartir i el compromís siguin bàsics a l’hora d’actuar.

Cal inscriure’s al Banc del Temps a través de cita prèvia.

Fulletó del Banc del Temps

Llibre complet

foto localització

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.