Campanya Reci_CLAR

Reus impulsa una campanya orientada a millorar els nivells de la recollida selectiva de la ciutat, amb l’objectiu d’aconseguir una ciutat més neta, endreçada i eficient en l’ús dels recursos públics. La campanya ha estat finançada, en una primera fase, per les empreses gestores de residus Sirusa, Ecoembes i Ecovidrio i, en una segona fase, per FCC, l'empresa que fa la recollida de residus de Reus.

Els objectius de la campanya són aconseguir:

  • Augmentar la recollida selectiva fins a un 40%, fins a la  mitjana catalana.
  • Millorar la imatge dels contenidors del carrer, evitar residus fora dels contenidors i aconseguir una ciutat més endreçada.
  • Incrementar el coneixement de les deixalleries municipals i el seu ús.
  • Donar a conèixer els beneficis ambientals i econòmics en l’àmbit municipal i global de fer una correcta gestió de residus.

Les xarxes socials, aliades per al reciclatge

La campanya es fa present a les xarxes socials i s’impulsen accions al carrer i als establiments comercials per arribar a nous públics. Podeu seguir la campanya a través del twitter de @Reci_CLAR i de Facebook

L’artista reusenc Joan Masdéu i Àngel Santiago han creat una cançó per a la campanya que us podeu descarregar en aquesta secció. La cançó posa ritme a un videoclip que afegeix un to informal a l'acció:

Altres maneres d’informar-se'n

Revista Reci_CLAR, amb informació curiosa i interessant sobre el reciclatge.

Missatges al carrer i als establiments col·laboradors.

Accions sorpresa sobre la necessitat de separar correctament els residus i donar importància a les anomenades 4R: Reduir, Reutilitzar, Reciclar i Repensar.

Accions realitzades

  • Punts informatius als barris de Reus on s'han repartit kits de bosses de reciclatge i cubells per a la fracció orgànica
  • Visites a 500 establiments comercials i de restauració
  • Xerrades als centres cívics.
  • Accions al carrer i presència la Parc Infantil de Nadal
  • Edició d’imans sobre la correcta separació de residus. 

Vols veure l'espot de la campanya? És aquest.

 Vols aconseguir un kit de reciclatge?

Adreça't amb el teu DNI a les oficines de l'Ajuntament del Mercat Central.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.