Mesures econòmiques i socials

Mesures econòmiques COVID19
Mesures econòmiques COVID19
Mesures econòmiques COVID19
Mesures econòmiques COVID19
Mesures econòmiques COVID19

El Govern de Reus ha acordat diferents mesures econòmiques i socials per mitigar els efectes del Covid-19 en el teixit empresarials, en l’àmbit laboral i en el conjunt de la ciutadania, i està treballant per impulsar-ne d'altres. En aquest espai n'actualitzarem els detalls.

MESURES ECONÒMIQUES I SOCIALS

Professionals, empreses i comerços

• Llicències de terrasses. Les persones titulars de les llicències d’ocupació de via pública –terrasses– no hauran de pagar aquesta taxa mentre duri la situació d’emergència i, per tant, no se’ls cobrarà des del 14 de març. [Per resoldre dubtes, vegeu document annex]

• Taxa de recollida de la brossa comercial.  Les persones titulars d’establiments que tinguin l’activitat tancada per imperatiu legal no hauran de pagar aquesta taxa mentre no puguin reprendre l’activitat.

• Taxa dels mercats de marxants. No es cobrarà aquesta taxa als marxants dels mercats ambulants i brocanters que hagin hagut de susprendre la seva activitat.

Mas Carandell posa a l'abast de les empreses del territori la seva borsa de treball per gestionar ofertes de feina vinculades a les activitats empresarials de primera necessitat.

En relació a les empreses que presten serveis a l’Ajuntament:

• L’Ajuntament avançarà el pagament de les factures d'autònoms i petits i mitjans comerços per dotar-los de liquiditat al més aviat possible.

• L’Ajuntament indemnitzarà econòmicament les empreses amb contractes suspesos que presten serveis ordinaris i no essencials per a l’administració, com ara la neteja escoles, el manteniment de parcs i jardins, la senyalització via pública, i que han hagut de susprendre la seva activitat.

Des de les regidories d’Empresa i Ocupació i de Promoció de Ciutat es treballa per concretar altres mesures de suport a les empreses.

Serveis a les persones

• L’Ajuntament eximeix a les famílies del pagament de la quota de les escoles bressol municipals durant el temps que aquestes estiguin tancades.

• L'Ajuntament ha començat a repartir les targetes monedes amb les beques menjador i ha redactat un document amb les respostes a les preguntes més freqüents per resoldre dubtes a les famílies [vegeu document annex]

• S’ha obert un espai al web municipal per coordinar i regular les mostres de solidaritat.


Impostos i taxes de caràcter general

• S’ajorna el pagament d’impostos i taxes. Es posposa per un període mínim de 3 mesos el pagament dels següents impostos i taxes: Impost de Béns Immobles, Impost de vehicles de tracció mecànica, Taxa de recollida d’escombraries, Taxa de gual.

 

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.