Notes de premsa

Constituïdes les 120 meses electorals a Reus per a les eleccions al Parlament de Catalunya 2021

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Diumenge, 14/02/2021
Seguiment de la jornada electoral a Reus

Les 120 meses electorals dels 15 col·legis electorals que hi ha a Reus han quedat constituïdes sense incidències destacables. El cens electoral és de 71.729 persones (el 2017 era de 70.473). L’horari per votar als col·legis electorals és de 9:00h a les 20:00h.

Seguiment de la jornada electoral
L'Ajuntament de Reus informa de la jornada electoral a través del web eleccions.reus.cat i dels perfils oficials a les xarxes socials, Facebook, Twitter i Telegram, amb les etiquetes #eleccionsReus i #Reus14F. A través d'aquests canals, s'oferiran dades de participació a les 13:00, a les 18:00 i a les 20:00h. A partir de les 20:00h, s'iniciarà el recompte que es podrà seguir en línia, minut a minut a través de l'apartat d'escrutini a eleccions.reus.cat.

Totes les dades s'oferiran en referència al global de la ciutat, i també per col·legis i districtes electorals. Amb motiu dels canvis de punts de votació com a mesura de prevenció de la pandèmia, les dades d'aquesta convocatòria no es podran comparar amb les anteriors per col·legis electrorals. Sí que es podran comparar per districtes i, al Geoportal de reus.cat, també per seccions censals.

Cal tenir en compte que aquestes dades hauran de ser comunicades per la Generalitat i per tant les que s'ofereixen des de l'Ajuntament tenen un valor merament informatiu. Al web municipal també s'hi poden consultar les dades dels comicis anteriors i els col·legis electorals, entre altres informacions.

Canvis de punts de votació
Uns 50.000 electors de Reus canvien de col·legi electoral. Amb motiu del protocol de mesures de contenció de la pandèmia s'han revisat els locals de votació per garantir al màxim el compliment de les mesures sanitàries de distància i de ventilació. De les 120 meses electorals que es constituiran el 14 de febrer, 83 canvien de local. L'Ajuntament de Reus té en marxa una campanya informativa perquè els electors sàpiguen on han d'anar a votar.

  • Aplicatiu web: Manera fàcil i intuïtiva, els electors poden introduir les seves dades i conèixer quin és el seu col·legi electoral. L'aplicatiu és accessible a través del web https://eleccions.reus.cat on també es podrà seguir tota la informació de les eleccions així com de la participació i resultats de Reus.

  • Carpeta ciutadana: L’espai telemàtic de relació de les empreses i la ciutadania amb l’Ajuntament de Reus, on els electors també poden consultar on votar.

  • Geoportal: També poden consultar el col·legi s'ha de votar, accedint al Geoportal (https://geoportal.reus.cat). Clicant sobre el plànol en l'adreça de l'elector es desplega un missatge en el que, entre altra informació, hi ha el col·legi electoral. També es poden veure els mapes electorals. El Geoportal també té un paper important en les convocatòries electorals, ja que permet referenciar els resultats sobre el plànol de Reus.

  • Reforç de l’atenció telefònica: La ciutadania amb menys capacitació digital i que necessiti informar-se d'on ha d'anar a votar, també pot fer-ho a través del telèfon d'atenció ciutadana de l'Ajuntament: 977010010 o 010.
  • Cartells informatius. Durant la jornada electoral, l'Ajuntament ha penjat cartells informatius a les entrades del col·legis que no obren aquesta convocatòria per informar als electors dels sistemes per conèixer a quin col·legi han de votar.

Punts d’informació
L’Ajuntament de Reus té instal·lat a l’Oficina del Padró d’habitants (C. Sant Joan, antic hospital) el centre de consulta censal. Des d’aquest punt, i al llarg de tota la jornada electoral (de 9:00 h a 20:00h), s’informarà i s’atendran de manera presencial els dubtes de la ciutadania en qüestions relacionades amb el cens. L’Ajuntament de Reus també destina treballadors municipals a tots els col·legis electorals per informar i resoldre els possibles dubtes de la ciutadania sobre les dades del cens.

Col·legis segurs
Des de l'Ajuntament s'han ampliat els col·legis electorals per evitar aglomeracions i incrementar els metres quadrats disiponibles. A banda de tenir en compte les franges horàries, s'insisteix en l'autoprotecció de la ciutadania (mascareta, mans i distància). Es recomana que els votans portin el vot preparat des de casa per guanyar agilitat i seguretat als col·legis. 

Els espais electorals disposen de diferents protocols perquè estiguin preparats per un vot segur: ventilació, confortabilitat, un responsable COVID a cada escola, recorreguts marcats i cues a la porta del col·legi, a l'exterior, facilitant que el temps d'estada a l'interior sigui curt.

Dispositiu electoral
L'Ajuntament de Reus ha previst un ampli dispositiu de mitjans humans i materials per facilitar el desenvolupament i difusió de la informació durant la jornada de les eleccions al Parlament de Catalunya.

Els dispositiu d'eleccions del  d'enguany mobilitzarà unes de 230 persone entre representants de l'administració, persones al punt d'informació del cens electoral, la Brigada Municipal, reforç dels serveis de neteja, responsables de seguretat i responsables sanitarisal col·legis, coordinadors dels responsables sanitaaris, Guàrdia Urbana, Comunicació, Població, Secretaria, Gerència i serveis de Prevenció. En la darrera convocatòria d'eleccions al Parlament, el dispositiu va comptar amb uns 110 persones.

Seguiment de la jornada electoral a Reus

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.