Immigració i nova ciutadania

La realitat social i demogràfica de la ciutat ha anat canviant en els darrers anys. L’arribada de nova ciutadania ha anat modificant l’entorn social de la nostra ciutat i, atesos a aquests canvis, l’Ajuntament ha anat desenvolupant polítiques i actuacions municipals  per tal de promoure la integració de les persones d’origen estranger, la cohesió social i la convivència a la ciutat.

Aquesta diversitat planteja nous reptes pel conjunt de la ciutadania, en diversos àmbits d’actuació, que obre un nou eix de treball cap a una ciutat activa i socialment cohesionada que avanci cap a la igualtat de deures i drets.

L’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) és el servei de l’Ajuntament de Reus gratuït que ofereix informació i gestió dels tràmits municipals. També tramita tots els serveis i gestions relatius al padró d'habitants, sent la finestreta a través de la qual cal empadronar-se a Reus. Empadronar-se serveix per demostrar la permanència a la ciutat i facilita l’accés a la sanitat, a l’escola i a altres serveis.

Ves a l'OAC - Padró d'habitants

Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC)
Plaça Mercadal, 1, 43201, Reus
Tel. 010 (des de Reus) / 977 010 010

Horaris: Horari Matí: de 8.30 a 14 h. Tarda: de 15.30 a 17.30 h, dimarts i dimecres. Estiu (de l'1/06 al 30/09) i Setmana Sta (del 3 al 7/04) i Nadal (del 15/12 al 7/01): de 8.30 a 14 h.

Plaça Mercadal, 1, 43201, Reus

L'atenció presencial, sempre amb CITA PRÈVIA.


D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.