Seguretat i prevenció

La protecció de la seguretat ciutadana a Reus es garanteix a través de diversos cossos policials i d’emergències. La Guàrdia Urbana és el cos que té atorgades les competències municipals en matèria de seguretat, trànsit, assistència, atenció ciutadana i mediació i resolució de conflictes, però col·labora amb els cossos de la Generalitat de Catalunya, com són els Mossos d’Esquadra, els Bombers i Protecció Civil.

Tant els Bombers, com els Mossos d’Esquadra, com els equips de protecció civil es coordinen des del centre de gestió d’emergències de Catalunya, el 112, instal·lat a la carretera T-11 entre Reus i Tarragona. A més de la coordinació dels agents implicats, el 112 centralitza les trucades d’emergències.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.