Institut Pere Mata

Institut Pere Mata

Carretera de l'Institut Pere Mata, s/n Reus

Tel.: 977 33 85 65

Horari: Juny i Set: de dl a dissabte d'11 a 14h i de 16:30 a 18:30h · Juliol i Ag: de dl a dissabte d'11 a 14h i de 16:30h a 19h · Resta de l’any: dissabte d'11h a 14h i de 16h a 18h · Diumenges i festius, tot l’any: d’11h a 14h · Tancat: 25 i 26/12 i 1 i 6/01

Any: 1897 - 1919

Arquitecte: Lluís Domènech i Montaner

Domènech i Montaner va dissenyar un pioner complex hospitalari amb 11 pavellons principals separats per amplis jardins. L'hospital psiquiàtric que actualment encara manté la seva funció original, seguia unes innovadores línies de teràpia per a millorar la qualitat de vida dels interns. Hi ha una interessant barreja de materials: pedra, maó, ceràmica i mosaic. El pavelló 6, conegut com "dels Distingits", és el de més valor artístic, per la seva riquesa ornamental, tant exterior com interior, ja que l'arquitecte també s'encarregava del disseny dels detalls interiors. Avui en dia encara es conserva el mobiliari original.

Edifici declarat Bé d'Interès Cultural. Interior visitable.

Categoria: Ruta del Modernisme, Hospitals i centres sanitaris

 Si detecta alguna errada en aquesta fitxa del directori o vol fer una aportació: Millora del directori

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.