Turisme

La ciutat de Reus ha vist néixer al llarg de la història personatges cèlebres com l’universal arquitecte Antoni Gaudí, el pintor Marià Fortuny, l’escultor Joan Rebull o el general Joan Prim, entre d’altres, que li han permès comptar amb un patrimoni d’edificis modernistes i una oferta d’activitats i equipaments culturals de primer ordre.

Prop de vuitanta edificis catalogats conformen un espectacular aparador de l’arquitectura modernista, obra d’arquitectes com Lluís Domènech i Montaner i Pere Caselles i Joan Rubió i Bellver, entre d’altres. La Ruta Modernista facilita la visita i el coneixement d’aquestes joies, entre les quals destaquen l’Institut Pere Mata o les cases Navàs, Rull i Gasull, totes elles obres de Domènech i Montaner, considerat un dels millors arquitectes del Modernisme europeu.

Reus també conserva la memòria del genial Antoni Gaudí, des de la seva casa natal als indrets que va freqüentar a la seva infantesa i adolescència abans de marxar cap a Barcelona. En aquest sentit, el 2007, la ciutat inaugura l’ambiciós projecte del Gaudí Centre, un innovador espai d’interpretació de la vida i l’obra d’un dels catalans més universals, l’arquitecte Antoni Gaudí. Serà un equipament de turisme cultural de nova generació i de referència internacional, ubicat al centre de la ciutat, on es podran entendre de manera interactiva les claus de l’arquitectura gaudiniana i descobrir la personalitat del geni i la seva vinculació amb Reus i l’entorn que va inspirar la seva obra. A més, l’espai també exposarà una selecció de projectes i objectes personals de l’artista que s’acompanyaran amb presentacions audiovisuals.  

Reus és també un veritable epicentre de vida cultural, que s’estén al llarg de tot l’any mitjançant les festes majors de Sant Pere (declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional) i Misericòrdia i els festivals de diferents disciplines artístiques (música, dansa, cinema, mim, poesia…), entre els quals destaca el Trapezi, la fira del circ de Catalunya, que cada maig inunda amb desenes de milers d’espectadors els carrers i places de la ciutat, i el Festival Internacional de Mim i Teatre Gestual de Reus Cos.

Els teatres de Reus, escenaris que es coordinen per oferir una programació intensa, multidisciplinar i de qualitat, són l’altre eix vertebrador de la vida cultural de la ciutat, amb els emblemàtics teatres Fortuny i Bartrina, dues joies arquitectòniques bastides per la burgesia reusenca al tombant dels segles XIX i XX.

La Biblioteca Central Xavier Amorós, el Museu de Reus, el Centre de la Imatge Mas Iglesias o el Centre d’Art Cal Massó són els altres focus irradiadors d’activitat i oferta cultural, que fan de Reus una ciutat per viure i visitar.

Reus és la capital del Vermut. Al segle passat el Vermut de Reus s'exportava a mig món i la indústria es manté avui dia consolidant una tradició amb marca pròpia.

La consolidada tradició comercial i una oferta gastronòmica variada fan de Reus un lloc per gaudir amb tots els sentits.

Tota aquesta informació es pot trobar al web http://www.reuspromocio.cat/ 

Oficina de Turisme
Plaça del Mercadal, 3
Tel. 977 010 670

Horaris: Hivern (del 16 de setembre al 14 de juny): de dilluns a dissabte, de 9:30h a 19 h. Diumenge i festius, d’10 a 14 h. Estiu (del 15 de juny al 15 de setembre): de dilluns a dissabte, de 9:30 a 20h. Diumenge i festius, de 10 a 14 h.

Plaça del Mercadal, 3

Oficina de Turisme

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.