Notes de premsa

El mausoleu del general Prim, finalista al I Concurs de Cementiris d’Espanya

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 9/07/2014

El mausoleu del general Prim al Cementiri General de Reus ha estat seleccionat com a finalista del primer concurs de cementiris d’Espanya que organitza «Adiós Cultural» (una revista de referència del sector funerari a tot l’estat) en col·laboració de la Associación de Funerarias y Cementerios Municipales. Reus competeix en la categoria de Millor monument arquitectònic funerari amb monuments funeraris d’Alcoi (Alicant), Almudena (Madrid), Bilbao, Cádiz, Cambados (Pontevedra), Montjuïc (Barcelona), Monturque (Còrdova), San Justo (Madrid), Torrero (Saragossa).

El jurat del concurs va decidir el passat 19 de juny el llistat de cementiris finalistes al concurs, el qual obre ara la fase de votació popular, amb la que s’escolliran els guanyadors de les tres categories: Millor cementiri, Millor monument arquitectònic funerari i Millor escultura. La votació es farà a través del web de la revisita (www.revistaadios.es).

El mausoleu del general Prim es va reubicar el passat mes de juny en un nou espai del cementiri de Reus, una vegada finalitzada la restauració de la peça per part del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

El mausoleu és obra de l’artista Plácido Zuloaga, qui la va realitzar a Eibar (Guipúscoa) durant els anys 1874-1875, amb ferro i aplicació de la tècnica del damasquinatge (decoració de garlandes florals i geomètriques en fils d’or i argent). L’escultor francès Émile Hébert és l’autor de totes les parts esculturades del sarcòfag, fetes en bronze i recobertes amb argent.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.