Notes de premsa

Nova oferta de Batxillerat de les Arts del Circ i del Gest a la ciutat de Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 14/06/2012

L’Ajuntament de Reus i el departament d’Ensenyament de la Generalitat han acordat crear una nova oferta de Batxillerat de les Arts del Circ i del Gest a la ciutat de Reus a partir del curs 2012-2013. Aquesta nova especialitat s’oferirà dins el Batxillerat en la Modalitat de les Arts – Via Arts Escèniques de l’Institut Gabriel Ferrater de Reus. En total, s’oferiran entre 12 i 17 places.

Aquests nous estudis neixen per donar resposta a les inquietuds de formació en el món del circ i les arts gestuals, arts arrelades a la ciutat de Reus i en creixement gràcies a la Fira del Circ de Catalunya – Trapezi i al Festival Internacional de Moviment i Teatre Gestual, COS.

A banda de les matèries comunes del Batxillerat, que es cursaran amb altres grups d’alumnes del centre, les matèries de modalitat i optatives seran les següents:

Primer curs:
- Anatomia aplicada (específica de la modalitat)
- Literatura catalana (específica de la modalitat)
- Anàlisi Musical 1 (específica a la modalitat)
- Arts del Circ 1 (optativa del centre)

Segon curs:
- Arts Escèniques (específica de la modalitat)
- Història de l’Art (modalitats d’humanitats i ciències socials i d’arts plàstiques)
- Comunicació audiovisual (específica de la modalitat)
- Arts del Circ 2 (optativa del centre)

Els continguts de les matèries optatives «Arts del Circ 1» i «Arts del Circ 2» seran les següents:
- Malabars
- Acrobàcia
- Bola d’equilibri
- Cable d’equilibri
- Minitrampolí
- Llit elàstic
- Trapezi i fix
- Corda i teles

Continguts específics que es treballaran a la matèria «Arts escèniques»:
- Improvisació
- Màscara
- Pantomima
- Pallasso
- Continguts específics que es treballaran a la matèria «Anatomia aplicada»:
- Anàlisi del moviment
- Tècniques del coneixement corporal
- Mim

L’alumnat que vulgui presentar-se a les PAU, a banda de les matèries comunes, podrà triar entre dues matèries de modalitat vinculades a les PAU que es fan a segon curs: Història de l’Art i Comunicació Audiovisual, la qual cosa garanteix la possibilitat d’estudis universitaris posteriors que requereixin les PAU.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.