Notes de premsa

2.100 places setmanals d’activitats d’estiu es presenten enguany des de www.reus.cat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 15/05/2013
Presentació de les Activitats d'Estiu

L’Ajuntament de Reus presenta les activitats d’estiu per a infants i joves programades per aquest 2013 per les regidories d’Ensenyament i Política Lingüística, d’Esports i de Cultura i Joventut. La principal novetat d’enguany és que l’oferta es presenta a través d’un aplicatiu al web municipal, del qual se’n farà difusió a partir de la setmana que ve amb el repartiment de material promocional a tots els centres educatius de la ciutat. Les persones interessades trobaran tota la informació sobre casals d’estiu; colònies i campaments; campus; activitats esportives; tallers i cursos; i oci i cultura.

L’oferta d’activitats d’estiu es presenta inicialment amb una capacitat màxima de 2.100 places setmanals, tot i que anirà en augment, perquè la nova eina virtual és dinàmica i permet anar-hi incorporant progressivament noves activitats, especialment proposades des de les entitats.

Les entitats que vulguin incloure una activitat en la programació han de presentar la Sol·licitud d’Inclusió al programa d’Activitats d’Estiu 2013 amb la fitxa de la proposta de l’activitat degudament emplenada. El tràmit es pot fer presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana o via correu postal.

Els Casals d’Estiu
Els Casals d’Estiu proposen als infants un gran ventall d’activitats de lleure de caire educatiu. S’organitzen 7 casals, amb una capacitat màxima setmanal de 610 infants al juliol; 250, a l’agost; i 240, al juny i setembre. L’oferta total és de 4.250 inscripcions setmanals durant tot l’estiu.

Els casals estan organitzats directament per les AMPES i les entitats de lleure (esplais i agrupaments escoles). Van dirigits a infants d’entre 3 i 12 anys i es realitzen entre el 25 de juny i el 6 de setembre, a les pròpies seus de les entitats o a les escoles. L’activitat té lloc de dilluns a divendres, de 9:00 a 13:00h, amb la possibilitat de casal de tarda i de serveis complementaris d’acollida i de menjador.

Enguany, la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística ha elaborat uns criteris per a la selecció de projectes de casals d’estiu que comptaran amb el suport municipal i que es formalitzarà mitjançant conveni. Un total de 7 entitats han sol·licitats¡ participar-hi , 4 entitats de lleure i 3 AMPA.

La col·laboració de l’Ajuntament amb les entitats es concreta en:

  • Cessió de les escoles per poder fer les activitats, amb el corresponent servei de consergeria i de subministraments.
  • Equitat del preu de casal de 42 euros per a la franja horària de 9:00 a 13:00 h.
  • Nou criteri per a ajudar a les famílies amb més d’un fill que vulguin apuntar-se als Casals d’estiu. El primer fill pagarà 42 euros, el segon 38 i el tercer i successius 35 euros

Els casals que s’organitzen són els següents:

  • Casal AEG Ben Enllà. Organitzat per AEG Ben Enllà a l’Escola Teresa Miquel, de l’1 de juliol al 23 d’agost. 8 setmanes 
  • Casal Fem-nos Amics. Organitzat per l’Associació Esplai Fem-nos Amics a l’escola General Prim i a la pròpia seu social , del 25 de juny al 6 de setembre. 11 setmanes.
  • Casal AEG Misericòrdia. Organitzat per l’AEG Misericòrdia a l’Escola Alberich i Casas, de l’1 de juliol al 2 d’agost. 5 setmanes.
  • Casal La Mulassa. Novetat d’enguany, organitzat per l’AEG La Mulassa i Fundació Escola Josep Carol a l’escola Rubió i Ors, de l’1 de juliol al 2 d’agost. 5 setmanes.
  • Casal La Vitxeta. Organitzat per l’AMPA Vitxeta a l’Escola La Vitxeta, del 25 de juny al 2 d’agost, del 2 al 6 de setembre. 7 setmanes.
  • Casal Joan Rebull. Organitzat per l’AMPA Joan Rebull a l’Escola Joan Rebull, del 25 de juny al 26 de juliol, del 2 al 6 de setembre. 6 setmanes.
  • Casal Pi del Burgar. Organitzat per l’AMPA Pi del Burgar a l’Institut Escola Pi del Burgar. de l’1 al 26 de juliol. 4 setmanes.

Paral·lelament, l’Ajuntament en col·laboració amb entitats i institucions, també s’organitza diversos casals adreçats a públics específics:

  • El Casal Petit de Mas Pintat. Organitzat per la regidoria de Família i Gent Gran, està adreçat a infants d’1 a 6 anys. De l’1 de juliol al 30 d’agost, de 8:30 a 13:30h. 16 places.
  •  El Casal Adaptat. Organitzat per l’AMPA del CEEP Alba, adreçat a infants escolaritzats en centres d’educació especial i llurs germans, a l’Escola Alberich i Casas, de l’1 de juliol al 2 d’agost, de 8:00 a 14:00h. 20 places.

Campaments i colònies
Per als que vulguin participar en colònies i campaments, els Esplais Albada i Fem-nos Amics fan propostes de lleure fora de Reus durant els mesos de juliol i agost. L’Esplai Fem-nos Amics a la casa La Carral , al Solsonès i l’Esplai l’Albada proposa campaments a Capafonts, Vilademuls, Ports de Beseit i Esterri d’Àneu

Esports
Les entitats esportives de la ciutat presenten una oferta variada de més de 30 activitats multiesportives. L’oferta setmanal és de 1.200 places, que es tradueixen en una oferta màxima d’unes 9.600 al llarg de tot l’estiu. L’oferta està adreçada a nens i nenes d’entre 3 i 18 anys i comprèn activitats, setmanals, quinzenals o mensuals, des del 26 de juny al 6 d’agost.

D’entre la tipologia d’esports destaquen el futbol, el bàsquet, el tennis, el pàdel, el tennis taula, el taekwondo, el golf, la natació, el bàdminton o el judo, entre altres. Com a novetat, aquest any s’ha introduït l’equitacióen les modalitats de lleure, iniciació i perfeccionament.

L’oferta s’estructura, majoritàriament, en el model de campus, que suma, en alguns casos el servei d’acollida a primera hora del matí i el servei de menjador al migdia.

Fins al moment, les entitats que han formalitzat inicialment la seva oferta són: CN Reus Ploms, Reus Deportiu, CT Reus Monterols, CF Santes Creus, UE Astorga, Club judo Sakura, Escola TKD Laissa, Club de Golf Aigüesverds, Club Hípic Reus QMT.

Joventut
L’oferta de tallers i cursos per joves a partir de 12 anys és variada i comprèn, fins al moment, unes 300 places en activitats formatives, d’oci, tallers d’un dia, activitats nocturnes, etc. La programació inclou l’oferta directa de la regidoria de Cultura i Joventut, les propostes de diferents entitats juvenils de la ciutat i les que formen part del programa transversal d’oci alternatiu Altersuer. Són activitats pensades i realitzades per joves i suposen una diversificació en la oferta de lleure i oci de la ciutat.

Les activitats es realitzaran principalment al Casal de Joves i a La Palma. A banda també hi ha alguna activitat a Centres Cívics, centres educatius i seus de les mateixes entitats. Alguns exemples de les activitats que s’ofereixen són els següents:

  • Activitats organitzades per entitats juvenils per a joves: curs de monitors/es de lleure infantil i juvenil; Curs d’iniciació en el lleure; Taller de cant en grup: cançons d’estiu; Taller de guitarra, activitats de sensibilització per joves de la Federació Mestral i Xarxa solidària per la igualtat, etc.
  • Activitats organitzades per entitats juvenils destinades a nens, com un taller d’informàtica per nens o un taller de circ i teatre. 
  • Activitats organitzades en el marc del programa Altersuer: taller de cinema: «Fes un curtmetratge», taller de teatre, taller nocturn de cuina japonesa, taller nocturn de cuina marroquina, taller de fotografia nocturna, taller de zumba, kit de supervivència en rus, Nit de misteris (gimcana nocturna), Nit de bikers, Electropiscina, Mostra de Cultura Juvenil, entre altres.
Presentació de les Activitats d'Estiu
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.