Història i situació

La ciutat de Reus es troba prop del mar i de les muntanyes de la Costa Daurada, en un emplaçament estratègic pel que fa a les comunicacions i infraestructures.

Reus és una ciutat mitjana, a mig camí, però a tocar, del mar Mediterrani i de les muntanyes de la Costa Daurada i separada per només un centenar de quilòmetres de Barcelona, així com a 250 quilòmetres de distància de França. Té el seu origen en l’Edat Mitjana, però inicia el seu creixement poblacional i urbà al segle XVIII, fins al punt d’arribar a ser la segona població de Catalunya. També es convertiria en la ciutat de referència dels moviments culturals sorgits al segle XIX, després de Barcelona. A més, l’empenta industrial i després comercial van ser destacables.

En l'actualitat, té un pes determinant dins el Camp de Tarragona, la segona àrea demogràfica, econòmica i metropolitana de Catalunya, liderant un territori divers geogràficament. Com a teló de fons, a 30 quilòmetres, s'hi troben les muntanyes de Prades i del Priorat, la Mola de Colldejou i la Mussara; i a l'horitzó, el Mediterrani de la Costa Daurada, amb Salou i Cambrils a quinze minuts de distància.

L'emplaçament al prelitoral fa que Reus es caracteritzi per estius calorosos i hiverns moderats, amb precipitacions irregulars.

Vista de la ciutat de Reus

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.