Notes de premsa

250 professionals debatran a Reus sobre llengua i empresa i llengua i immigració

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 14/03/2011

serà la seu, els dies 24 i 25 de març, del Convit, el 2n Congrés de Serveis Lingüístics dels Territoris de Parla Catalana. L’objectiu d’aquesta trobada, que tindrà lloc al Teatre Bartrina, és compartir experiències i inquietuds, i proposar eines i estratègies que permetin l’adequació al nou context social i que responguin a les necessitats presents i futures de la llengua catalana. En aquest context, la immigració i l’empresa, amb la seva responsabilitat social, hi tenen un paper destacat. Justament, aquests són els dos eixos en què pretén aprofundir el 2n Convit: llengua i immigració, d’una banda, i llengua i empresa, de l’altra.

Al web www.congresconvit.cat, que també inclou els enllaços al Facebook i al Twitter del Congrés, s’hi pot consultar el programa de ponències i taules. Alguns dels caps de cartell són Andreu Domingo, subdirector del Centre d’Estudis Demogràfics de la Universitat Autònoma de Barcelona; Josep M. Canyelles, promotor de Responsabilitat Global, Josep Bertran, coordinador de Comunicació de Repsol, i Luis Collado, director de Google Books i Google News a Espanya i Portugal. A més, el 2n Convit comptarà amb professionals del món del periodisme per presentar i moderar com Rita Marzoa, Xavier Graset, Francesc Domènech, Coia Ballesté i Josep Baiges.

A més, el 2n Congrés Convit, al qual s’han inscrit uns 250 professionals, pretén donar un paper essencial a la representació territorial de tots els pobles de parla catalana, d’una banda, amb la taula rodona “Llengua, immigració i empresa als territoris de llengua catalana” i, de l’altra, amb la presentació d’experiències de serveis lingüístics de qualsevol punt del domini lingüístic català. En aquest sentit, per poder donar visibilitat al màxim nombre possible d’experiències el 2n Congrés Convit aposta per la presentació de pòsters en lloc de les comunicacions habituals en un congrés d’aquest tipus. El comitè organitzador ha rebut 34 sol·licituds per presentar un pòster, de les quals n’ha hagut de seleccionar una vintena. Entre aquests, hi ha per descomptat experiències de diversos serveis lingüístics de Catalunya, però cal destacar que també n’hi ha d’altres territoris de parla catalana com Andorra i les Balears.

En el marc d’aquesta trobada de professionals de la llengua es convoquen també els Premis Convit en dues categories: premi a la trajectòria de promoció de la llengua catalana entre la societat i premi a una iniciativa concreta de promoció de la llengua i cultura catalanes. A hores d’ara, ja s’han fet públiques a la pàgina web les candidatures presentades. Per al veredicte, caldrà esperar al dinar de cloenda del Congrés, que tindrà lloc el divendres 25 de març al Centre d’Art Cal Massó.

Com a complement al programa oficial i oberta a tothom, la nit del dijous 24 de març a partir de les 23 h tindrà lloc a La Fàbrica la nit de la música en català, amb el reusenc DJ Llorigó.

Reus pren el relleu de l’Ajuntament de Girona, que el 2009 va impulsar el 1r Congrés, i torna a recordar, doncs, aquella lletra de convit en què Antoni M. Alcover va fer una crida a tots els pobles de parla catalana. En aquesta ocasió el Congrés Convit està organitzat per la Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Consorci per a la Normalització Lingüística, la Diputació de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili, la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Reus i hi col·laboren la Xarxa Vives d’Universitats, el Govern d’Andorra, l’Ajuntament de Perpinyà i la Direcció General de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.