Notes de premsa

56ª Volta Ciclista a la província de Tarragona, el 16 i 17 de juny amb sortida i arribada a Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 13/06/2018
El regidor Jordi Cervera (esq.) i el director de la Volta, Carles Ferran

El regidor d’Esports, Jordi Cervera, i el director de la Volta Ciclista a la província de Tarragona, Carles Ferran, han presentat aquest dimecres la 56ª edició de la prova que com ja es va convertint en tradicional tindrà una última etapa etapa amb sortida i arribada a Reus. La primera etapa, a més, és campionat de Catalunya contrarrellotge individual, motiu pel qual la inscripció del primer dia inclou 250 inscrits. El còmput de les tres etapes es limita a una inscripció de 200 corredors pertanyents a 22 equips.

L’Ajuntament de Reus, a través de la regidoria d’Esports i de Reus Esport i Lleure, col·labora en l’organització d’aquesta prova ciclista, la més antiga que es corre a l’estat espanyol i la tercera cursa per etapes més antiga del món, després del Tour de França i la Volta a Bèlgica. En aquest sentit, el regidor d'Esports, Jordi Cervera, ha destacat el prestigi i projecció d'aquesta prova ciclista, en la qual molts equips professionals centren l'atenció a la recerca de nous valors que puguin fer el salt definitiu al ciclisme d'elit i professional.

Aquesta edició de la volta es disputarà en tres etapes, amb recorregut total de 197 km i una altitud màxima al port de la Mussara.

Tal i com ha detallat el director de la cursa, Carles Ferran, les etapes es distribueixen de la següent manera:

  • La primera etapa serà el dissabte 16 de juny al matí, amb sortida i arribada a l’Hospitalet de l’Infant. Serà una contrarellotge individual de 11,5km amb el Coll de Balaguer com a gran repte pels participants. Aquesta etapa s'inclou en el Campionat de Catalunya.
  • La segona etapa, el mateix dissabte 16 de juny a la tarda, amb sortida i arribada a la Pobla de Mafumet, amb una ruta de 105 km.
  • La tercera i última etapa, serà el diumenge 17 de juny. Sortirà i arribarà a Reus al carrer Prat de la Riba i es disputarà en una ruta de 110 km. El Coll de la Mussara pujant per l'Albiol és el gran repte de la jornada per als corredors, amb un descens de gran dificultat tècnica. 

La 56ª edició de la volta inclou la participació de ciclistes d’arreu de l’estat, entre els quals hi ha els darrers guanyadors de la prova, el local Carles Juncosa, brillant vencedor de l’última edició (2017), Joan Font (2016) i Xavi Pérez (2015).

El regidor Jordi Cervera (esq.) i el director de la Volta, Carles Ferran

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.