Notes de premsa

Benestar Social reorganitza l’atenció alimentària i socioeducativa als infants durant l’estiu

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 18/06/2015

L'Àrea de Benestar Social Reus reorganitza aquest estiu els serveis adreçats als infants de la ciutat amb necessitats d’atenció socioeducativa i menjar. Les accions compten amb el suport del departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya. A través dels programes de gestió alimentària ja existents a la ciutat, el menjar no només el rebrà l'infant, sinó que arribarà a tota la família que ho necessiti.

La regidora de l’Àrea de Benestar Social, Montserrat Vilella, considera que «hem reorganitzat el servei d’atenció als infants aplicant un criteri de proximitat amb l’objectiu de facilitar a les famílies l'atenció socioeducativa i l'alimentació necessària dels infants i també hem augmentat el nombre de places».

Paral·lelament, l'Àrea de Benestar Social i l'Àrea d'Esports organitzen durant l'estiu activitats esportives per als adolescents amb necessitats socioeducatives entre 12 i 18 anys a tres districtes de la ciutat, que inclouen també activitats i tallers organitzades pel servei municipal de Salut Pública, amb l'objectiu de fomentar hàbits saludables.

Finalment, l'Àrea de Benestar Social subvenciona a les famílies que ho necessiten per tal que puguin participar als casals d'estiu, organitzats per l'Àrea d'Ensenyament.

Els programes que hi havia fins ara d’atenció socioeducativa als infants, «Estiu Obert», a través dels centres oberts, i «Conviu l’estiu», mitjançant el Pla de Desenvolupament Comunitari, s’han fusionat amb l’únic nom de «Conviu a l’estiu».

A través d’aquest nou programa, de l'1 de juliol al 31 d'agost de dilluns a divendres de 9 h a 14 h, més d’un centenar d’infants de Reus d’edats entre els 3 i 12 anys, podran beneficiar-se d’activitats socioeducatives. Aquestes activitats es realitzen en 8 equipaments de la ciutat distribuïts per tot el territori: a l’escola Ciutat de Reus, a l’Escola Rosa Sensat i al centre cívic Migjorn (que a l’agost es trasllada a l’escola Marià Fortuny). Com a novetat d’enguany, l’Àrea de Benestar Social ha arribat a un acord amb diferents entitats de la ciutat que organitzen activitats socioeducatives a l’estiu per tal que acullin els infants que hi viuen a prop del local on es fan les activitats: el cau A.E.G. Ben enllà, l’Esplai Fem-nos Amics, l’AMPA de l’Institut Escola Pi del Burgar i el consell esportiu que realitza activitats a l’Escola Dr. Alberich i Casas.

Per accedir al les activitats socioeducatives durant l'estiu tenen prioritat els infants que presenten situacions de risc personal i/o familiar.

Les famílies d'aquests infants que es valori per part de Serveis Socials que tenen necessitat d'aliments podran anar a recollir al menjador social, cada dia abans d'anar a buscar els fills a les activitats, el dinar per tota la família a través de menjar cuinat i entregat amb carmayoles-menu per cada membre de la família.

D'aquesta manera, es garanteix que tots els infants puguin tenir un àpat al dia adequat i també tota la resta de membres de la família.

Aquestes mesures es prenen durant els mesos d'estiu en què els menjadors escolars tanquen i formen part del programa «Cap nen sense un plat a taula», que es nodreix de la gestió alimentària responsable que funciona a Reus durant tot l'any: Xarxa de distribució d'aliments i càtering solidari.

Un programa social que també té com a objectiu que les famílies que els seus fills han gaudit de la subvenció de menjador escolar durant el curs i que la seva economia segueix essent precària durant l'estiu, puguin rebre menjar durant les vacances.

La Xarxa de distribució d’aliments
Actualment, les entitats que formen part de la Xarxa de distribució d’aliments, impulsada i coordinada pel Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) de l’Àrea de Benestar Social són les següents: les 8 parròquies de Càritas Interparroquial de Reus, Societat de Sant Vicenç de Paül, Fundació Mossèn Frederic Bara, Centre d’Ajuda al Pres i al Necessitat, Església Evangèlica Ríos de Vida, Associació Cultural Amistad y Raíces, Creu Roja, Agència Adventista para el Desarrollo y Recursos Asistenciales (ADRA) i Església Evangèlica Pentacostal Misionera.

Aquesta Xarxa també distribueix producte fresc a través del Programa de Gestió Alimentària.

Càtering solidari
Els dos menjadors socials de la ciutat gestionats per Càritas participen en aquesta nova línia de gestió alimentària de recuperació d’aliment fresc i cuinat. Recullen menjar fresc d’un supermercat de Reus, del Banc d’aliments, de pagesos, fleques, de l’empresa de menjars per emportar Nostrum de Reus, empreses de càtering (Cuina i Gestió i Boris 45), i menjadors escolars de l’Escola Puigcerver i l’Escola Montsant (aquesta darrera a través de l’empresa Appel Catering). Aquests aliments són recuperats ja que tot i són aptes pel consum humà, queden fora del circuit comercial.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.