Notes de premsa

Els estudiants dels instituts col·laboren en una recollida de mòbils vells amb finalitats solidàries

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 18/12/2014
Cartell de la campanya

Els joves que participen al programa de la Regidoria de Cultura i Joventut EPI Jove als instituts de Reus han iniciat una campanya de recollida de mòbils vells i en desús per sumar-se a la campanya “Mobilitza't per la selva”, que organitza la Fundació Institut Jane Godall dedicada a la recerca i protecció dels hàbitats dels ximpanzès a l'Àfrica occidental.

Aquesta campanya consisteix en recollir els telèfons en desús per poder-ne recuperar un mineral anomenat coltant. Aquest mineral s'utilitza per la fabricació de mòbils, ordinadors, consoles i altres elements i la seva extracció provoca la destrucció dels hàbitats naturals, mineria il·legal i l'explotació d'una mà d'obra semiesclavitzada.

La campanya s'engegarà aquest dilluns, 22 de desembre, a les 17:00 h a la Plaça Evarist Fàbregas (el Pallol) on es farà una petita acció i es començaran a recollir els primers mòbils. Posteriorment, es continuaran recollint els mòbils vells del 23 de desembre fins al 31 de gener al Casal de Joves la Palma, a la Biblioteca Central Xavier Amorós, a l'IMAC i als Instituts Salvador Vilaseca, Baix Camp, Puigcerver, Josep Tapiró, Gabriel i Ferrater, Pi del Burgar, Maria Cortina, Gaudí, Roseta Mauri, Mas Carandell i Domènech i Montaner.

Apadrinar ximpanzès

Amb els recursos que s'aconsegueixen recuperant i reutilitzant el coltant es fa possible contribuir al finançament del Centre de Recuperació de Ximpanzès de Tchimpounga. En aquest indret, l’Institut Jane Goodall té cura de més de 150 ximpanzès rescatats, la gran majoria dels quals arriben en pèssimes condicions després de ser decomissats a caçadors, traficants o particulars. Per cada trentena de mòbils que es puguin facilitar s'acollirà un d'aquests ximpanzès.

El regidor de Cultura i Joventut, Joaquim Sorio, ha explicat que des del Casal de Joves es coordina durant tot el curs l'activitat dels espais de participació i informació joves (EPI Jove) que hi ha a cada un dels instituts de la ciutat. En aquests espais existeixen grups de treball que promouen campanyes d'informació i dinamització entre els joves, i en aquest cas s'ha facilitat que els estudiants proposessin una campanya solidària i han escollit la recollida de mòbils vells. El regidor ha posat en valor el fet que "la campanya, més enllà dels objectius que persegueix, hagi sorgit d'una proposta dels mateixos joves, cosa que contribueix a conscienciar-los sobre diferents situacions conflictives que es viuen arreu del món".

Cartell de la campanya

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.