Notes de premsa

Festa de l'Arbre de Maig, en el marc de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 21/04/2017
Imatge del cartell de la Festa de l'Arbre de Maig

La Capital de la Cultura Catalana Reus 2017 col·labora amb la nova activitat Festa de l'Arbre de Maig, que organitza la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus amb el suport de Carrutxa. Aquesta activitat recupera una antiga festa reusenca del segle XVI que donava la benvinguda a la primavera i que es portarà a terme el 30 d'abril. Aquest diumenge 23 d'abril es presentarà la celebració al Castell del Cambrer (18:30 h).

L'antiga festa consistia a plantar un arbre al mig d'una plaça i realitzar balls i danses al seu voltant. Aquesta antiga tradició està recollida al llibre de Josep Bargalló: “Restauració de les danses tradicionals de Reus” (1992). L’adaptació que ha fet la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus vol recuperar l'antic costum de guarnir els carrers propers a la plaça, plantar un arbre com a símbol de la primavera, decorar l'espai amb motius florals, realitzar balls i danses al voltant de l’arbre. A més, també es mostraran altres danses d’arreu del territori amb dues danses convidades com són el ball de Cintes de Sitges i el Ball de Cossis de Tarragona.

Programa de la Festa de l’arbre de Maig

  • Diumenge 23 d’abril, 18:30 h. Presentació de la Festa de l’Arbre de Maig a la sala del Cambrer del Castell (Plaça del Castell), amb la col·laboració de Carrutxa.
  • Dissabte 29 d'abril. Plantada del Maig a la Plaça de la Farinera
  • Diumenge 30 d’abril. Plaça de la Farinera. De 10:00 a 12:00h. “Decora lo maig”, amb tallers de flors i jocs populars per a totes les edats. De 12:00 a 14:30 h. Vermut de Maig musical. De 17:00 a 21:00 h, cercavila pels carrers del centre amb el Ball de Cintes de Sitges, el Ball de Cossis de Tarragona i el Ball de Prims de Reus com a ball amfitrió en motiu del seu 25è aniversari. En finalitzar la cercavila, es realitzaran ballades a plaça de la Farinera i balls folk per tot el públic assistent.
Imatge del cartell de la Festa de l'Arbre de Maig

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.