Notes de premsa

La Guàrdia Urbana instrueix diligències penals a un conductor per positiu d’alcoholèmia de 1,47mg/l

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 16/04/2018

Segons informa la Guàrdia Urbana, aquest dissabte, 14 d’abril, a les 21:17h, a la rotonda de l’avinguda Falset amb carrer Rovira i Virgili, agents del cos municipal de seguretat van instruïr diligències judicials contra el conductor d’un turisme Volkswagen Passat, un veí de La Selva del Camp de 53 anys, per la seva presumpta implicació en un delicte contra la seguretat del trànsit en haver donat un resultat positiu de 1,47mg/l d'alcohol en aire espirat a la prova d'alcoholèmia que se li va practicar.

El mateix dissabte, a les 00:14h, a la plaça Comte de Reus, la Guàrdia Urbana va ser requerida per agents dels Mossos d’Esquadra per practicar la prova de detecció alcohòlica al conductor d’un turisme Mercedes Clik, un veí de Cambrils de 42 anys. Els agents van instruir diligències judicials per la presumpta implicació del conductor en un delicte contra la seguretat del trànsit, per conduir sota els efectes d'alcohol (0,89 mg/l d'aire espirat).

És un delicte contra la seguretat viària conduir sota l'efecte de l'alcohol quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat, 0,40 en cas d’accident. Pot comportar penes de presó d’entre tres i sis mesos i la retirada del carnet de conduir d’entre un i quatre anys. Els conductors no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d’una falta administrativa.

D’altra banda, el dissabte 14 d’abril a les 18:50h, agents de la Guàrdia Urbana van confeccionar diligències judicials per la presumpta implicació del conductor d’una motocicleta Peugeot, un veí de Reus de 41 anys, per presumptes delictes contra la seguretat del trànsit, conducció temerària i resistència, desobediència a agents de l’autoritat. El conductor, va ser detingut i posteriorment traslladat al cos de Mossos d’Esquadra.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.