Notes de premsa

Les escoles bressol municipals de Reus obren totes les aules per primer cop des de 2011

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 2/02/2016

El periode d’inscripció extraordinària a les escoles bressol municipals que acaba de tancar la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística, així com la política de preus, amb una rebaixa de tarifes durant tres anys consecutius, han posat de manifest la clara tendència del servei municipal a recuperar l’alumnat que havia perdut com a conseqüència de la conjuntura econòmica. Per primer cop des des l’ampliació de l’EBM La Ginesta, al febrer de 2011, totes les escoles bressol municipals tornen a tenir totes les aules en funcionament.

Les escoles bressol municipal comptaran amb 465 alumnes, una vegada incorporats els alumnes que s’han preinscrit en el procés extraordinari que ara s’ha tancat. En total s’oferien 40 places i s’han rebut 41 sol·licituds. Les aules dels infants nascuts al 2015 han quedat plenes, mentre que en les aules dels infants nascuts al 2014 i 2013 encara hi ha alguna vacant. Les famílies amb infants d’aquestes edats interessades en inscriure’ls poden adreçar-se a l’Oficina Municipal d’Escolarització.

Nova convocatòria de subvencions
Coincidint amb el periode extraordinari de preinscripció, la regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística va obrir una nova convocatòria de subvencions, que ara acaba de resoldre.

37 famílies més obtindran ajut municipal a l’escolarització, que se sumen a les 227 a les quals se’ls va atorgar en la primera convocatòria. Així mateix, 8 famílies més tindran ajut al menjador —6 amb fons provinent de l’Ajuntament i 2 de la Generalitat, que se sumen a les 41 de la primera convocatòria.

  • Ajut a l’escolarització: La quantia de la subvenció varia entre el 28,5 i el 59,5% del preu públic del servei. Segons les hores d’escolarització dels alumnes i el llindar econòmic, les famílies subvencionades aportaran entre 58,4 i 164,76 euros d’un servei amb un preu públic que oscil·la entre els 144 i els 230,5 euros.
  • Ajut al menjador: El percentatge subvencionat per l’Ajuntament és del 20 o el 40% del cost del servei, segons el llindar econòmic a que pertanyin les famílies; mentre que el de la Generalitat és del 100%. El preu públic del servei està fixat en 4,4 euros l’àpat, amb la qual cosa el cost per a les famílies subvencionades varia entre 3,52, 2,64 i 0 euros.

La dotació econòmica de la convocatòria municipal de subvencions a les escoles bressol oberta el passat mes d’agost és de 228.900 euros (el curs passat la partida va ser de 187.100 euros). A la qual cal sumar-hi 29.920 euros de les subvencions que la Generalitat ja ha resolt concedir en matèria de menjador escolar. El conjunt de subvencions públiques vinculades a les escoles bressol municipals és fins a la data de 258.820 euros.

Com a novetat d’enguany, a la convocatòria de subvencions a l’escolarització s’hi ha afegit la subvenció al servei de menjador. Per optar a les ajudes municipals al servei d’escolarització, s’han mantingut els mateixos llindars econòmics que el curs passat, amb un escalat d’ingressos de sis trams. Els ajuts pel servei de menjador es concentren a les famílies amb llindars econòmics més baixos.

Tercer any de rebaixa del preu
La regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística ha rebaixat, per tercer any consecutiu, el preu del servei d’escolaritat de les escoles bressol municipals en un 10%.

Les famílies que han matriculat els seus fills a les EBM dins les franges d’horari escolar (que són de 5, 6 o 8 hores) gaudeixen dels nous preus. El mínim de permanència (5 hores, que es poden fer de 9:00 a 13:00h o de 9:00 a 12:00 h i de 15:00 a 17:00 h) té un preu de 144 euros; la permanència de 6 hores (de 9:00 a 15:00 h o bé de 9:00 a 13 h i de 15:00 a 17:00 h) té un preu de 173 euros i la permanència de 8 hores (de 9:00 a 17:00 h) té un preu de 230,50 euros.

Pel que fa als àpats, els preus s’han congelat en relació a l’any anterior i es continuen comptant en funció de l’àpat consumit. El mateix criteri s’aplica al servei d’acollida.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.