Notes de premsa

L’IMFE Mas Carandell aprova un protocol per prevenir l’assetjament sexual

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 28/10/2010

nsell general de l’IMFE Mas Carandell ha aprovat el Protocol de lluita contra l’assetjament sexual d’aquesta entitat. L’aprovació del document és una acció emmarcada dins del Pla d’igualtat de Mas Carandell implementat l’any 2008. Tanmateix, es dóna així compliment a l’article 48 de la Llei orgànica 3/2007 del 22 de març per a la Igualtat efectiva de dones i homes.

L’elaboració d’aquest Protocol, així com la implantació d’altres mesures del Pla d’igualtat, s’ha impulsat amb la participació activa de l’agent a Reus de la Xarxa d’agents d’igualtat de la Diputació de Tarragona, projecte realitzat en col·laboració amb el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i el Fons Social Europeu.

El Protocol s’ha elaborat per evitar possibles situacions d’aquest tipus, per garantir un entorn de treball productiu, segur i respectuós per a totes les persones que mantenen una relació laboral o formativa amb el centre i, també, com una acció de sensibilització envers les persones i les empreses de l’entorn.

Els seus objectius són, per tant, els de la prevenir mitjançant la informació i la formació, oferir suport i assessorament, i definir les vies de resolució davant d’una situació d’assetjament sexual i/o per raó de sexe. La normativa estableix la diferència entre ambdós termes, entenent per assetjament sexual la situació en la qual es produeix qualsevol comportament verbal, no verbal o físic no desitjat, d’índole sexual; i per assetjament per raó de sexe aquell que es realitza en funció del sexe d’una persona, amb el propòsit o l’efecte d’atemptar contra la seva dignitat i de crear un entorn intimidador, degradant o ofensiu.

Altres mesures del Pla d’igualtat de l’IMFE són, per exemple, la incorporació al pla de formació interna de Mas Carandell de cursos com el de Criteris per a un llenguatge no sexista i el d’Integració de la perspectiva de gènere en els programes de formació. També són actuacions, entre d’altres, la realització de jornades i seminaris de sensibilització per a empreses del territori, i el disseny de tallers sobre estereotips adreçats a l’alumnat de diferents programes del centre.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.