Notes de premsa

Mas Carandell obre la matrícula del curs 2011-12 amb una oferta de 4.000 places en 250 cursos

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 7/09/2011
Roda de premsa de presentació del curs de Mas Carandell

s Carandell obre el dilluns 5 de setembre el període de matriculació al nou curs 2011-12. La programació prevista per enguany contempla unes 254 opcions formatives de diferents formats, en 16 àmbits professionals i amb diversa metodologia, tan presencial, com semipresencial i també per Internet. Aquestes accions podran donar cabuda a més de 4.000 alumnes fins el juliol de 2012. L’oferta formativa es pot consultar íntegrament al web www.mascarandell.org.

La matrícula als cursos es podrà fer a la seu del Mas Carandell al barri Gaudí, de 9:00 a 14:00h, de dilluns a divendres, fins el dia 16 de setembre. A partir del dilluns 19, l’horari s’amplia a les tardes de dilluns a dijous de 16:00 a 19:00 h.

Els cursos de Mas Carandell estan reconeguts per entitats com el Departament d’Empresa i Ocupació, el d’Educació, el Ministeri d’Educació, el Ministeri de Treball i Immigració, l’Institut d’Estudis de la Salut, la Universitat Oberta de Catalunya i la Universitat Rovira i Virgili.

L’oferta formativa del Mas Carandell inclou els cursos dels tres organismes que l’integren:

  • Fundació IMFE Mas Carandell: Contribueix a la millora de les capacitats d’adaptació als canvis de les empreses i els seus recursos humans amb programes de formació continuada i serveis de consultoria mitjançant una oferta a mida.
  • Institut Municipal de Formació i Empresa: Dissenya i executa polítiques actives d’ocupació, i fomenta la cultura de l’aprenentatge al llarg de tota la vida, com a estratègia per afavorir l’ocupació i la igualtat d’oportunitats, la integració social i el desenvolupament sostenible.
  • Escola Marta Mata: Ofereix cursos adreçats a persones que volen completar la seva formació reglada, accedir a ensenyaments reglats i/o reforçar els aprenentatges bàsics.

Fundació IMFE Mas Carandell
La principal novetat és que una vintena de cursos estan dissenyats en base al programa Qualifica’t, programa experimental del Departament d’Educació, que pretén que les persones i les empreses trobin l’orientació, el reconeixement i la formació professional que millor s’adapta a les seves necessitats. Aquests cursos de la Fundació Mas Carandell compten amb la validació de la formació per part d’un institut i la fan capitalizable per assolir determinats cicles de formació professional reglada. En aquesta línia, són tres els instituts que validen cursos de la Fundació: l’Institut Baix Camp, l’Institut d’Horticultura i Jardineria i l’Institut Vidal i Barraquer. Concretament, reconeixen unitats formatives dels cicles de: Grau superior d’educació infantil, Grau mitjà d´atenció sociosanitària, Tècnic en gestió administrativa, Grau mitjà de sistemes microinformàtics i xarxes, Grau superior de gestió comercial i màrqueting i Grau mitjà de jardineria i floristeria.

La Fundació Mas Carandell, com a entitat reconeguda per la Fundació laboral de la construcció i la Fundació del metall per l’ocupació i la formació, també ofereix formació per obtenir la Targeta Professional per a la Construcció, document que recull la formació rebuda en matèria de prevenció de riscos laborals, segons el que es disposa als convenis col·lectius dels sectors de la construcció i del metall.

La Fundació Mas Carandell continua fomentant la participació d’empreses i organitzacions en el disseny de nous cursos. És el cas del Taller Baix Camp, la CEPTA, el grup SAGESSA, Fundació FASS, l’Associació Catalana de Recursos Assistencials, el Centre de Recursos per a la Salut i el Medi i la Unió de Botiguers de Reus, entre d’altres.

Una altra novetat d’aquest curs és l’oferta de set accions semipresencials, que permeten combinar les classes presencials amb el treball a distància. Aquests cursos corresponen als àmbits d’Educació i formació, Social i sanitari i Tecnologies de la informació i la comunicació.

En formació per Internet, l’Aula Mentor desenvolupada en col·laboració amb el Ministeri d’Educació, amplia la seva oferta en un 30%, incorporant 22 cursos més al catàleg del setembre passat.

Finalment, i dirigit a les empreses, a banda de la gestió d’ofertes de treball a través de la borsa per Internet, la Fundació ofereix altres serveis com el disseny i gestió integral del seu pla de formació, el cicle de jornades i seminaris, el butlletí electrònic d’informació empresarial, l’accés a cursos cofinançats pel Consorci per a la Formació Continua de Catalunya i la consultoria en formació per donar suport a la gestió d’ajuts al desenvolupament.

Institut Municipal de Formació i Empresa
Pel que fa a la formació ocupacional, Mas Carandell ha sol·licitat 19 cursos al Departament d’Empresa i Ocupació a través del Servei d’Ocupació de Catalunya i que estan pendents d’aprovació, es preveu oferir 330 places, adreçades prioritàriament a persones en situació d’atur. Aquests cursos seran de les famílies professionals de Serveis socioculturals i a la comunitat, Energia i aigua, Administració i gestió Comerç i màrqueting, Informàtica i comunicacions, Sanitat i Electricitat i electrònica.

A l’oferta de caire ocupacional s’afegeixen els Programes de qualificació professional inicial per a joves sense el Graduat en ESO que incorporaran al voltant de 90 joves. S’espera incorporar com a novetat l’especialitat del PQPI d’Auxiliar en treballs en fusta i instal·lació de mobles a les cinc que ve oferint l’Institut en els darrers anys.

Per col·lectius en atur, també es proposen dos itineraris integrals per l’ocupació des de l’IMFE. Es tracta d’un acompanyament integral a la inserció laboral que combina informació, orientació, motivació, anàlisi de l’ocupabilitat, competències bàsiques, formació professionalitzadora, emprenedoria i pràctica laboral. Un d’ells, el Reinicia’t, inclou formació de Conserge, mentre que el POIN, adreçat a dones, l’imparteix de Venedora tècnica.

D’altra banda, l’Institut ofereix serveis d’orientació acadèmica i laboral al Mas Carandell Centre, amb recursos com la borsa de treball per Internet, l’Espai Activa, el servei d’orientació laboral individual o els dispositius d’inserció. Els programes per a persones que busquen feina es completen amb tallers d’alfabetització digital, adreçats a la població adulta, amb l’objectiu de promoure l’accés a les noves tecnologies, i amb tallers de recerca activa de feina, monogràfics flexibles i de curta durada sobre temes vinculats a la recerca i millora de feina.

Escola Marta Mata
L’Escola de persones adultes Marta Mata ofereix aquest any acadèmic els cursos de llengua, d’educació instrumental, de Graduat en ESO i la preparació per a les provés d’accés a cicles i a la Universitat. Enguany incorpora a la seva oferta dues accions d’iniciació a la informàtica.

Nou aulari
El Mas Carandell inicia el nou curs formatiu amb una novetat destacada, el nou aulari de les instal·lacions del centre al barri Gaudí, construït amb una inversió d’1,8 milions d’euros del Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local. L’ampliació de l’espai destinat a aulari dóna resposta a la necessitat d’adequar les instal·lacions destinades a la formació, actualment limitades davant del creixement de l’activitat del centre de formació municipal. L’ampliació ha permès dotar l’edifici de 10 aules noves, d’uns 40m2 cadascuna, equipades amb tots els mitjans necessaris per realitzar les activitats pròpies de l’ús del centre: mobiliari, ordinadors, pantalles, projectors, etc.

La construcció del nou aulari ha consistit en l’edificació d’una ala nova a l’antic aulari, amb plantes soterrani, baixa i primera. Al soterrani s’hi ha habilitat la zona de magatzem i arxiu; a la planta baixa, aules de formació i despatxos; i la primera es destina tota a aules de formació.

Roda de premsa de presentació del curs de Mas Carandell

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.