Notes de premsa

Nova edició aquest dissabte de la gimcana Cerc@selles, adreçada a tots els públics

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 22/02/2019
Foto de l'activitat Cerc@selles

Famílies i ciutadania en general són els principals destinataris de la nova edició de la gimcana "Cerc@selles", que es porta a terme aquest dissabte 23 de febrer entre les 11:00 i les 13:00 h. El punt de sortida i d’arribada de la ruta estarà ubicat en aquesta ocasió al Museu d’Arqueologia Salvador Vilaseca de Reus (raval de Santa Anna, 59) on es lliurarà el passaport que orientarà els participants sobre els edificis a visitar i on es lliuraran l’acreditació un cop es completi la ruta. Novament s’hi pot participar en format digital i analògic.

Des del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp (CRP, Departament d’Educació), amb la col·laboració de l’Àrea TAC-STEAM (Tecnologies per a l'aprenentatge i el coneixement) dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, el Museu Salvador Vilaseca i la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus, es va promoure el passat desembre l'activitat commemorativa “Cerc@selles”, inicialment adreçada a l'alumnat de Cicle Superior d’Educació Primària, d’Educació Secundària Obligatòria i de Batxillerat. A més, hi van col·laborar 40 estudiants de l'Institut Salvador Vilaseca com a voluntaris per fer possible l'organització de l'esdeveniment, en el marc dels seus estudis de servei a la comunitat. 

Més de 450 alumnes de diferents escoles i instituts de Reus van sortir al carrer el 18 de desembre al matí per descobrir i estudiar l’obra de l’arquitecte Pere Caselles. Va ser a través de l’activitat “Cerc@selles”, una experiència didàctica que permet recórrer onze indrets geolocalitzats que els participants han d'anar descobrint per endinsar-se en la prolífica trajectòria de qui va ser arquitecte municipal de 1891 a 1936.

Tal i com explica la regidora d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà, “l’objectiu de la proposta és apropar les persones que hi participen a la figura de Pere Caselles i Tarrats, així com al seu entorn, tant el més proper com el més llunyà, tot buscant l’arrelament i la creació de vincles amb el territori”. En aquest sentit, la responsable del Centre de Recursos Pedagògics del Baix Camp, Francesca Segarra, destaca que aquesta experiència s’ha dissenyat mitjançant un joc de preguntes col·laboratiu, competencial, transversal i interdisciplinar. 

Recursos tecnològics
Es tracta, doncs, de conèixer i reconèixer l’obra de Caselles tot utilitzant els recursos tecnològics que mSchools posa a l’abast del món educatiu, a través de l’aplicació mòbil de Geolocalització MHM (Mobile History Maps). Seguint les pistes proposades, els participants poden anar trobant algunes de les construccions més representatives de Pere Caselles.

Aquesta activitat i tota la feina realitzada i la informació recollida ha quedat disponible com a llegat en el marc de l'Any Caselles 2018, i ara arriba una nova ocasió en què es pot utilitzar.

Onze espais de referència
Amb aquesta experiència es proposa recórrer un escenari amb onze punts geolocalitzats, que són els següents:

  • Monument al general Joan Prim i Prats (base del monument). Plaça de Prim.
  • Museu Salvador Vilaseca. Raval de Santa Anna, 34.
  • Biblioteca Central Xavier Amorós (antic escorxador municipal). Carrer de l’Escorxador.
  • Escola Prat de la Riba. Avinguda de Prat de la Riba, 36.
  • Escola Pompeu Fabra. Carrer de Sardà, 23.
  • Estació Enològica. Passeig de Sunyer, 4-6.
  • Casa Tarrats. Carrer de Sant Joan, 11.
  • Casa Laguna. Carrer de Monterols, 15.
  • Casa Anguera. Raval de Sant Pere, 43-45.
  • Casa Munné. Carrer de Jesús, 42.
  • Casa Punyed. Carrer de Llovera, 47-49.

Cerc@selles ha estat una de les activitats programades durant el 2018 per donar a conèixer i recordar la figura de qui va ser arquitecte municipal durant el tombant del segle XIX al XX.

Foto de l'activitat Cerc@selles
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.