Notes de premsa

Presentació del projecte Coca de Recapte a l’Institut Gabriel Ferrater

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 1/04/2014
Un moment de l'acte que s'ha realitzat aquest dimarts a l'Institut Gabriel Ferrater

L’alcalde, Carles Pellicer, ha assistit aquest dimarts a la presentació del projecte Coca de Recapte, una iniciativa que realitzen 25 alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Gabriel Ferrater en el marc de Projecte «Joves solidaris» de la Fundació del FC Barcelona en col·laboració amb l’Ajuntament de Reus.

El projecte solidari Coca de Recapte

El projecte solidari Coca de Recapte que realitzen els 25 alumnes de 4rt A d’ESO de l’Institut Gabriel Ferrater consisteix en organitzar un gran recapte d’aliments i altres materials (joguines, material higiènic, llibres..) amb la col·laboració dels centres educatius de la ciutat i altres entitats, amb la finalitat de contribuir a pal·liar les necessitats de les persones més vulnerables de la societat.

El recapte que es faci anirà destinat a Creu Roja i Càritas de Reus. Pel que fa als aliments, aniran destinats a la Xarxa de distribució d’aliments impulsada i coordinada pel Pla Local d’Inclusió Social (PLIS) de l’Àrea de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, juntament amb la Fundació Banc dels Aliments. Una xarxa que treballa per què tothom que viu a Reus pugui alimentar-se adequadament, sigui quina sigui la seva circumstància.

Recapte simbòlic del material, divendres 9 de maig

Per tal d’agrair la col·laboració dels alumnes que hagin organitzat la recol·lecta en cada centre i fer el lliurament del material recollit, s’organitzarà una jornada lúdica en una plaça de la ciutat encara per concretar, tot i que s’ha pensat en la plaça del Mercadal.

Prèviament a aquesta jornada, es faran diverses activitats per tal de sensibilitzar l’alumnat de la ciutat sobre la situació social actual.

«Joves Solidaris», un programa de la Fundació FC Barcelona

La Fundació FC Barcelona amplia el seu quadre programàtic amb la incorporació del projecte «Joves Solidaris», una iniciativa que estimula la capacitat dels joves per esforçar-se i treballar en equip amb l’objectiu d’oferir un projecte solidari a la seva comunitat més propera que ajudi a pal·liar algunes de les seves carències. L’objectiu és que els joves, experimentant i assimilant continguts que els permetin assolir competències transversals i de base, passin a tenir un paper actiu en la seva comunitat.

Els «Joves Solidaris» creen els seus projectes

Durant els mesos d’abril i maig 40 grups, d’entre 20 i 30 membres cadascun, de tota la geografia catalana, executaran 40 projectes després de gairebé sis mesos de preparació. Els grups de joves, amb edats compreses entre els 14 i els 17 anys, pertanyen a instituts, escoles, clubs esportius o entitats de lleure, i cursen 1r de batxillerat, 4t d’ESO o cicles formatius.

La primera fase del projecte es va iniciar el mes setembre, es van formar els grups, i els participants van encetar una ronda de reunions, tutelades per pedagogs especialistes en la matèria, en les quals han reflexionat, decidit i dissenyat quines i com seran cadascuna de les seves iniciatives. Els joves, per tal de decidir el seu projecte solidari, van analitzar la seva comunitat, les necessitats més punyents i les seves pròpies capacitats. Els col·lectius i àmbits sobre els que principalment han decidit intervenir són: infants i adolescents, gent gran, persones nouvingudes, persones amb diversitat funcional, persones amb vulnerabilitat, ecologia, entorn urbà, lleure i cultura.

Més de 3.500 beneficiaris directes

El projecte no només beneficia els 1.000 joves que han pensat i executaran els projectes, sinó també els col·lectius receptors de cadascuna de les iniciatives, en total 2.500 persones. A part, el projecte tindrà repercussió entre els familiars, tant dels executors com dels receptors, així com entre els ciutadans que participaran voluntàriament en les diferents iniciatives.

«Joves Solidaris» és un programa amb una metodologia pedagògica fonamentada en la participació activa i en l’experiència de l’Aprenentatge i Servei (APS). Es tracta d’una proposta educativa que combina processos d'aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte en el qual els participants es formen treballant sobre necessitats reals de l'entorn amb l'objectiu de millorar-lo.

Aquest programa compta amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Federació Catalana de Futbol i la Fundació Pere Tarrés.

Un moment de l'acte que s'ha realitzat aquest dimarts a l'Institut Gabriel Ferrater

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.